Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Voda iz Modraca je u trećem Panonskom jezeru ...
KAKVE SU OVO SABLASNE SLIKE,JELI OVO POLIGON ZA TESTIRANJE NUKLEARNIH BOMBI????
Eh, kad za par godina naglo poraste mortalitet u Tuzli. Mi pijemo vodu iz Modraca, koja se, toboze, preradjuje. Preradjuje se po standardima koji su zadovoljavajuci samo i jedino u ovoj truhloj drzavi, kad je naspes u casu mutna, skoro pa zuckasta, a o tome koliko smrdi da i ne govorim. Čovjek kad je samo vidi zna da to nije ni za zaljevanje cvijeca, daleko i coravo bilo da se pije. MI da imamo para da kupimo neku drugu, bolju, ne bismo pili ovu, makar da imamo kakav izvor, ali unistili su i to. Nemamo posao, nemamo para, pijemo zagadjenu vodu, disemo zagadjen vazduh, mozak nam filuju zagadjenim informacijama, polahko umiremo, ali imamo cak tri Panonca da se kupamo, javno kupatilo, potrebne i nepotrebne spomenike, citavo tuce fontana, sojenice,... Svega ima, samo para NEMA.
nek samo nastave praviti panomska jezera, nestat ce i na borackom jezeru voda...
Pricate gluposti. Rupe koje Jasmin kopa po Tuzli su marginalne velicine u odnosu na ovo jezero plus tu je slana voda, tako da je apsolutno nevjerovatno da je ovoliko opalo radi naseg iskompleksiranog nacelnika i njegovog projekta. Bice da su razlozi 1) taj sto nema vise redukcija vode u gradu pa smo potrosili pola Modraca za vrijeme ove suse, tvornica vode uzima 200-300 litara u sec. 2) nasa vajna Elektroprivreda koja ispusta vodu radi proizvodnje struje iako je potrosnja struje u ljetnim mjesecima znacajno manja 3) ostala industrija u Tz i Lukavcu (TE, Koksara, Solana, Cementara) koja koristi vodu iz ovog jezera za svoja postrojenja.
Jao sabora morona...jedna od najsusnijih godina u zadnjih 100 godina i akumulacija pala....pa normalno jer nema VODE a ona cini jezero moroni....opstina LUKAVAC brine o pola tog jezera, a tuzla o drugoj polovini, kao i gradjani i lokalni biznismeni i fabrike LUKAVACKE opstine koje zagadjuju isto jezero...na to se mnogo puta upozoravalo...sad Tuyla i Jasmin krivi OMG.....politika politika....jel treba Salko i ostali polupismeni seljacici iz SDA da upravljaju Tuzlom i oni da znaju sta nama treba...He he he...SDA Tuzla kada bude imala ljude iz CARSIJE, al pazite iz CARSIJE a ne neke emancipovane seljacice koji ni program nemaju onda mozda nesto i bude....Njima samo daje pokrast i rasprodat i to je to....svi to znaju zato nikad nisu uzeli izbore...nesposobni ljudi u SDA TZ su glavni krivac za izborne rezultate...A ovi iz centrale kazu narod je komunisticki nastrojen a nemijenjaju nista...promijenit likove u stranci pa vidjet do koga je
¨tuzlanski farao isusuje jezero prepumpavajuci vodu u svoje slane bare
Od toga zivimo.
Kako glup komentar, ovo je Bosna, a kod se sve svodi na politiku i nacionalizam.
Koji glupi komentari, ove je godine susa, sigurno jedna od susniji godina u zadnji sto godina. Normalno da se to odrazilo na vode. Kakve ima to veze sa politikom?
@RS-B.Luka $RB3 NA VRB3 @dzombetina - J E B O TE SDA ! @kinez - Bozija kazna ? OJ OMG HAHAHAHAHAHAHAHHAHA JES JES 100%... KOJI D E B I L I NA OVOM PORTALU !
Od kada je narod glasao da SDP bude u vlasti klima se promjenila. Od mrazeva do susa i pozara. Pa vidil ovaj narod ili stvarno samo kandzija bosnju urazmljava.
jadni vi poturice, gusto nabijeni na vaših 24%, bez ijedne rijeke u vašem glavnom gradu, teško će te opstati. pijete vlastitu mokraču iz tog kanalizacijskog odvoda, miljacke.
zna se ko pravi bogomolje tamo gdje im nije mjesto, prema tome...
sad zlatnim kasikama zagrabite po jezeru:)))
More tu jedna džamija stat, komotno.
koji mjestani tko se to zali, sta poduzimaju sve te mjesne zajednice oko jezera, u ratu je jezero bilo jos manje. kako je samo isceniran ovaj clanak, tek sad se, tam neko poceo da zali na stanje u jezeru modrac, morao da ceka da se otvori bara u tuzli pa da se buni.