{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


HNS BiH: Kukić nema legitimitet hrvatskog naroda

F
FENA
21.6.2011. u 16:04
0
16
HNS BiH: Kukić nema legitimitet hrvatskog naroda
0
HNS BiH: Kukić nema legitimitet hrvatskog naroda
Foto: Fotoservis
Na trećoj sjednici Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH zaključeno je kako kandidata Predsjedništva BiH za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Slavo Kukić nema legitimitet hrvatskog naroda u BiH, stoga HNS BiH odbacuje njegovu kandidaturu.
"Predsjedništvo HNS BiH traži od svih nadležnih institucija što hitniju uspostavu vlasti u BiH, poštujući demokratske principe, ustavna i zakonska rješenja, te izbornu volju sva tri konstitutivna naroda. Vjerujemo kako će ovaj put i međunarodne institucije u BiH biti u funkciji zaštite ustavno - pravnog poretka i demokratskih principa, te izgradnje BiH kao pravne države", stoji u saopćenju Ureda za odnose s javnošću HNS-a BiH.

Iz HNS-a BiH upućena je podrška Borjani Krišto, kako stoji u saopćenju, jedinom legitimnom kandidatu hrvatskog naroda za dužnost predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Predsjedništvo HNS BiH izrazilo je zabrinutost zbog učestalih istupa bošnjačkih političara u vezi formiranja vlasti u kojoj oni otvoreno traže pet pozicija, odnosno polovicu pozicija u Vijeću ministara BiH, pod isprikom "da ne budu preglasani od strane Hrvata i Srba", te tako šalju jasnu poruku kakvu BiH oni vide u budućnosti i ko bi trebao upravljati tom i takvom BiH.

Predsjedništvo HNS BiH smatra da bi BiH uistinu bila država za čovjeka ona prije svega mora biti demokratska, sigurna i prosperitetna država tri jednakopravna i konstitutivna naroda, stoji u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: