Komentari (125)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa UVIJEK su se gasili ne znam odakle sad prbolem? Jedino kad je bas minus 15 onda su radili duze. Cak je i zdravije spavati kad je tako nego kad je toplo...
I treba da gase u 22 ljepse spavati
Pa naj bolje je da koristimo cumur
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Hahaaa ŠANERSKA POSLA !!!Cijena grijanja u ZAGREBU je oko 1,31 KM po m2 stana( 24 sata grijanja + topla voda) !!! U Sarajevu je 1, 41 KM po m2( grijanje od 6 00 do 21 30 i bez tople vode) !!! Koja smo mi STOKA, svi nas UZIMAJU LOPATOM, TOLANE, ViK, SARAJEVOGAS, TELECOMI, GRAS, UPRAVITELJI, BANKE, razni UHLJEBI....
Ovo je jedan od dokaza koliko ne razmišlja ovaj narod, neplaca se grijanje za 16 sati nego ga placamo za 24 sata. A poruke da ne se ne može grijat 24 sata čista laž, duplo više se potroši na pokretanje postrojenja nego kad ga održavaš ali to se uci u školi, a ne u političkim klupama i pričanje ovakve demagogije i lažnih izjava za normalne ljude je čista laž.
Tako je stručnjaci već 25 godina,,, jbg,,, tražili ste,,,, TRPITE,,
Ovo je tipično pripremanje gradnjana da ostane cijena kada dodje topla voda iz TE Kakanj.Manja cijena manji PDV.Grijanje iza 22 za koga.Zar radnik nije otišao da spava u 22 sata.
Sobna ako nije 25 onda je hladno
Ima ventil na svakom radijatoru, vruceti-zavrnes, hladno-odvrnes
"...e sad ako svi stanovi ugrade vanjske otvore Iso prozore sa sendv. staklima,ako se krovovi i fasade zgrada utople(npr.EPS 100mm odn.XPS120 mm.)i ako vodu za kupanje(koju griju iz toplana) placaju samo oni sto je koriste,ako se mreza propisno zastiti od gubitaka onda bi se trosak grijanja godisnje za stan od 70m2 smanjio cca 40% i iznosio bi umjesto 1400 KM cca 840 KM sto bilo i realno i prihvatljivo..."
Bezveze gase. Jedini razlog je da imaju neki izgovor za povećanje cijene. I eventualno da nešto uštede na električnoj energiji koju bi potrošili da pumpe rade cijelu noć. Sve u svemu ciganluk. U Lukavcu grijanje cijelu noć, ništa se ne gasi.
Sarajevska furka... ukradi, prevari, zavrni...
Imaju neki i malu djecu,mislite o tome.
I nije velik problem u zgradama gdje nema podstanica, jer oni konstantno dobijaju maksimalni dovod, ali je problem kod zgrada sa kalirometrima i podstanicama, jer podstanicu ogranice na 45°C i cim se ta temperatura prekoraci "klapna" zatvara dovod tople vode, a kalorimetar uredno biljezi potrosnju jer mu je donja vrijednosti 30°C. S tom temp vode se stan jedva zagrije na 21°C a doci ce racun cca 100KM +-50 KM na velicinu stana.
Ne nego je problem nastao jer su ogranicili temperaturu dovoda. Recimo mozgovi su procijenili da je dovoljno 40 stepeni vode da zagrije stan na temperaturu od 21°C +- 1.
Evo i sada su skoro hladni radijatori
Uvijek sam se pitala zasto ih uvece gase.
"...u KS na nm.v.cca 480 m.sa kriticnom zimskom temp.od -17 stepeni,stanovi u zgradama gradjenim do rata trose cca 120 kWh/ m2 kor.povrsine godisnje.Ako se tome doda 25% energije iz toplana koja sluzi za zagrijavanje vode za kupanje(u velikom broju stanova),to je energ. trosak stana od 150 kWh/m2/god....ili 15 litara loz ulja...dakle stan 70 m2 treba cca 1005 l.loz ulja/god.sto je cca 1400 KM(po cijeni na veliko).ovo je pribl.racunica za 24 h grijanja na 21 stepen C..."
Gase zato što nema Srba i Hrvata da se žale!