Komentari (114)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Za sve je kriv Alija isilovac Izetbegovic i njegova islamska deklaracija.
Nemaš ti pojma šta je islamska deklaracija niti si to pročitao ali je važno da si negdje čuo i da se zove Islamska, a što ne spomenu memorandum SANU bogati zar on nije stariji od Deklaracije, ni u jednom momentu Alija nije tražio da BiH bude muslimanska niti je pozivao na to, dok sa druge strane imamo na stotine izjava kako će Bošnjaci nestati jer neće moći da se odbrane.
BILO JE ŠTO JE BILO, ISTORIJA JE TO. TREBA PRIČATI, PISATI, A NAJVIŠE RADITI NA SMANJENJU BH SIROTINJE. ZAŠTO SE VRAĆAMO NA STARO SVAKI ČAS, I KADA TREBA I KADA NE TREBA, LJUDI SVAŠTA PIŠU, POTPIRUJE SE MRŽNJA A NAROD ŽIVI SVE TEŽE I TEŽE. MUDRE GLAVE, DRŽAVA OPSTALA, POSTOJI I POSTOJAĆE, HVALA DRAGOM BOGU. NEMA DALJE. ALI HAJDE MALO VIŠE PAŽNJE I RADA DA POSVETIMO BH BIJEDI. DA LI STE SVJESNI DA VAM JE BH PUNA SIROTINJE, PUNA GLADI I BOLESTI. JESTE LI PONOSNI ŠTO VLADATE TAKVOM ZEMLJOM A NIŠTA, BAŠ NIŠTA NE ČINITE DA TO POPRAVITE. SAMO CIJENE RASTU A PRIMANJA NIGDJE. DOKLE? TO JE PITANJE I PROBLEM DAKLE, DO KADA ĆEMO BITI JADNI I BIJEDNI??
Kad je uvedena praksa dodjeljivanja Tuzlanske plakete, vazila je odluka da se uz “papir” dodjeljuje i novčana nagrada od 7.000 maraka. Toliko iznosi i knjizevna nagrada Meša Selimović. Prve godine nagradu je opravdano dobio načelnik Selim Bešlagić. Druge godine neko je predložio za nagradu Krizni štaba Općine. Pošto je u Kriznom štabu bilo dosta članova, svi su poimence dobili nagradu po 7.000 KM, a medju njima i sekretar Jasmin Imamović. Kad je izabran za načelnika Tuzle, potrudio se da se ukine odluka o novčanom dijelu nagrade. Bitno je da je on dobio ničim zasluženu nagradu, a poslije nije bilo važno. Poslije njega potop. Svi smo se u Opštini zgražali kad je dobio tu nagradu kao zapisnicar sa sjednica Kriznog staba. Trebalo bi sada traziti da vrati tu nagradu, jer kad je zgrada Opštine napadnuta i zapaljena, on je pobjegao u Sarajevo. Nikada u istoriji Tuzle prvi čovjek grada nije ostavio sugrađane na cjedilu. Zato treba tražiti da vrati Tuzlansku plaketu i 7.000 maraka. I još nešto: Gradsko vijeće ga treba smijeniti zbog izdaje, jer se zakleo da će štititi interese Tuzle. Kako je tokom protesta štitio, svi znamo. Od tada ga niko u Opštini ne poštuje, ali ga se bojimo, jer je osvetoljubiv i spreman na sve!
Srbi su naj vece Zlo 17-18-19-20-21 VJEKA......
Dogodilo se na danasnji dan 8.4.1992. nakon srpske agresije na Mostar, formirano Hrvatsko vijeće obrane - HVO
Ja komandanata i govana. Rat je počeo a mobilizaciju proglasili tek za 2 mjeseca. Srbiju i dan danas nazivaju agresorom, a nikad agresoru rat nisu objavili, niti jednog metka preko Drine ispalili. A sada svi pišu memoare kako su oni bili ključni za odbranu BIH....
Kolko nam je to trebalo, 8-9 dana od Bijeljine, 6-7 od Zvornika i 2 od Sarajeva (ne racunajuci mart i barikade) svaka nam cast
ovi sto pucaju negativne nek se sjete Zvornika,Visegrada,Bijeljine Cetnicikolju Bosnjake od 1 aprila i protjeruju a nase velike vodje govore nema rata i kunu se u Kukanjca i JNA
Sada mi je tek žao što sam branio BiH. Jer umjesto YU i velikosrpskog nacionalizma i hegemonizma, dobili smo mini YU, (BiH), sa velikobošnjačkim nacionalizmom, unitarizmom i hegemonizmom.
zna li ko sta znaci rijec... ovo nije nas rat... bas da vidim sta kazete
Dok je fokus Dejtonskog sporazuma bio na teritorijalnim pitanjima, suverenitet ( vlast svih naših naroda koji BiH smatraju svojom voljenom zemljom ) Republike Bosne i Hercegovine smo prodali ni za šta.
I na kraju dobise 23%.
Eno i Tolimiru doživotna za zločine, kako nema niti jedan General ARBiH da je osuđen za zločine nad Srbima
33,4
Normalni ljudi, koji su bez obzira na vjeru i ime, stali da brane svoju domovinu, a ne da je napadaju... legende i jovo i siber
Bosnjo htio svoju drzavu, ne pitajuci srbe dal su oni za. Posle je sve, nista vise, ni manje bitno!
Jok ba, samo hocu da kazem da niste manja stoka.
Dr_.On sad ce 7 crtani, pa u krevet.
Rat su poceli cetnici, ne svi Srbi! Cetnici i manji broj Srba ubijalo je i bosanske Srbe, ne samo muslimane. Muslimane su izdale ustase, ne svi Hrvati! To je pojasnjenje da ne bi bilo rasprave.
Rat su poceli oni koji su odlucili da se konstitutivnost vuse ne pika, i da treba da se referendumom odluci dalja buducnos znajuci da je jedan narod protiv toga.. i jbg poslije su se desavale neke ruzne stvari. Meni jedino smeta što se mi, bosanski srbi, prozivamo agresorima umjesto pobunjenicima, ili obicnom zaracenom stranom. I to što smo mi kao poceli rat da bi pravili veliku srbiju, a dok rat u hr uveliko traje mi potpisujemo Kutiljerov plan koji je predvidja jedinstvenu bosnu, sa nekim regijama i uz ostanak konstitutivnosti, ali neki to nisu htjeli, nego jedan covjek, jedan glas. i zasto bi neko pristao na takvo nesto, da od konstitutivnog naroda postane manjina? a u svom posjedu ima ogromnu kolicinu oruzija i može silom da odbrani svoja prava.
Mene sad zanima, da li se ti kao bosanski Srbin slažeš sa mojim komentarom iznad?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)