Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je propaganda stranih kompanija koje žele prodati svoje tehnologije i električnu energiju koja bi nas duplo skuplje koštala.
Sve je to fino, al sto clanovi "osvjestenih" udruzenja na svom primjeru ne pokazu kako im elektricna energije ne treba i pocnu koristiti svjece i sl.
Da, AKUMULACIONE HIDROELEKTRANE NISU EKOLOSKI PRIHVATLJIVE, MJENJAJU CIJELU KLIMU, EKOSUSTAV U REGIJI U KOJEM SE NALAZE. POSTO TAKVIH IMAMO RECIMO PAR NA VRBASU, BOCAC, JAJCE I, JAJCE II ITD, POGLEDATI KAKO JE TAJ KRAJ UVIJEK MAGLOVIT, POGOTOVO ZIMI.
Interesantno ko finansira ove kvaziekologe da lobiraju protiv izgradnje energetskih postrojenja. U Tuzli protiv termoelektrane, u Hercegovini protiv Hidrocentrala. Niko se ne buni protiv divlje gradnje koja je najveći udar na ekologiju. Po brdima i uz magistralne puteve su naredali kuću do kuće. Fekalije iz tih kuća se direktno slijevaju u rijeke i potoke, a iz kuća se dižu se izbacuju tone smoga iz nekoliko stotina hiljada malih ložišta bez filtera. U takvim naseljima nije riješen odvoz smeća, pa se ono ili spaljuje ili baca u korita rijeka. Nelegalne kuće pored puteva usporavaju saobraćaj i dovode u opasnost sve učesnike u saobraćaju kako vozače tako i pješake. SIPA mora da istraži za koga rade ove grupe lobista i čiji interes pokušavaju da prolobiraju.
mozda nisu zelena energija, ali su ekoloski I zdravstveno najcistiji nacin dobijanja elektricne energije...
Poslije vjetro i solarne.
Najgora nuklearna ako se sjebe. Pa onda termoelektrane, koje uniste sve u krugu od 10 km, a sjebu dobro i sve u krugu od 50 km. Pa onda hidroakumulacione, pa onda vjetro i na kraju solarne kao najbolje i najrpihvatljivije.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)