BiH
0

Hercegovina i dalje u plamenu

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Vatrena stihija u Hercegovačko-neretvanskom kantonu na lokalitetima Kuti – Sljeme - G. Vrapčići nastavlja da se širi nošena jakim vjetrom, rečeno je danas Srni u Operativnom centru Federalne civilne zaštite.

U Operativnom centru Federalne civilne zaštite navode da se jedna vatrogasna jedinica vratila noćas sa Glogova i Jasenjana gdje je sa mještanima i pripadnicima lovačkog udruženja gasila vatru na platou Glogove.

Požar, potpomognut jakim vjetrom, zahvatio je veliki prostor na tom području.Stanje na terenu jutros je bilo bez većih promjena.

U opštini Konjic aktivna su dva velika šumska požara. Požar u Spiljanima nastavlja da se širi prema rijeci i naselju LJuta, te brdu Zvekuši. Mještani su noćas gasili vatru iznad zaseoka Duranovići.

Vatra bukti i u rejonu Bukove glave - Paklena, Jažve - Sibike i ugrožava regionalni put Konjic - Glavatičevo. Gori visoka šuma bukve i bora.

Najveća borba sa vatrenom stihijom je na dijelu puta Vrabač - Jažve kako bi se spriječio njen prelazak na drugu stranu puta, jer bi onda nastavila nekolntrolisano da se širi.

Stanje na terenu jutros bez većih promjena.

Vatrogasci u Čapljini intervenisali su na gašenju četiri manja požara.

U Bihaću vatrogasci su intervenisali u mjestu Hrgar, gdje je gorjela šuma.

Na području Zeničko-dobojskog kantona vatrogasci su u Donjoj Gračanici gasili nisko rastinje i suvu travu, a u naselju Lukovo Polje požar na deponiji smeća.

Vatra je u opštini Zavidovići progutala kuću, a povrijeđenih nije bilo. Pričinjena je velika materijalna šteta. Požar je uzrokovao kvar na elektro-instalacijama, a lokalizovan je juče oko 17.35 časova.