{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Helikopter gasi požar na području Petrova

F
16.8.2013. u 10:26
0
1
Helikopter gasi požar na području Petrova
0
Helikopter gasi požar na području Petrova
Pogled iz helikoptera na požarište u Petrovu
"Jedan helikopter Oružanih snaga BiH trenutno radi na gašenju požara na području Petrova, dok je drugi u fazi redovnog pregleda i remonta pojedinih dijelova koje je potrebno pregledati u određenenim zakonom predviđenim periodima", kazao je jutros Feni pomoćnik ministra sigurnosti BiH za zaštitu i spašavanje Samir Agić.
"Očekujemo da će u popodnevnim satima kada bude osposobljen i drugi helikopter i prema našim aktivnostima i koordiniranim zaključcima biti upućen prema području općine Jablanica", kazao je Agić.

Na službenoj stranici Općine Jablanice, u posljednjem izvještaju je navedeno da nakon razbuktavanja požarnih čvorova jučer u popodnevnim satima, u večernjim satima došlo je do blagog smirivanja situacije.

Na požarištu Draganjska planina situacija je bila nešto povoljnija u odnosu na popodnevne sate, kada je došlo do prodora zapaljivog materijala, koji je proširio požarnu liniju niz litice, u pravcu Dragan sela. Na požarištu u Donjoj Jablanici i u večernjim satima su bila prisutna požarna čvorišta, ali nešto manjeg intenziteta u odnosu na popodnevne sate.

U jutarnjim satima će se nastaviti akcija presjecanja pravca djelovanja požarne linije uz pomoć ručnog alata u dubini šume, prema naselju Donja Jablanica, navode iz Općine Jablanica.

U akciji, osim vatrogasaca, učestovat će i 20 planinara, uz njih lovci, pripadnici GSS-a, te radnici šumarstva.

I dalje se od OSBiH očekuje i traži pomoć iz zraka na gašenju prostornih požara na području Općine Jablanica, u toku današnjeg dana, kako bi se konačno sanirali navedeni požari.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: