Komentari (233)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A onaj velikiiiiiiiiiii plus iznad Mostara je legalan.ha ha ha ha ha
ma hajmo se zarokat i da rijesimo
Moze li neko da napise gdje se tacno nalazi ovo njesra od spomenika jer hocu da ga nadjem i momacki se is.ke.njam
Moze li neko da napise gdje se tacno nalazi ovo njesra od spomenika jer hocu da ga nadjem i momacki se is.ke.njam
a sta je sa krstom iznad Mostara? mozda i to nekom smeta.
jELI LEGALAN I LJUDSKI ONOLIKI KRST IZNAD MOSTARA NEMA GA ONOLIKOG NI U VATIKANU.
BORBA PROTIV USTASLUKA JE NAJVAZNIJA ZA MIR U BOSNI I HERCEGOVINI. NAJGORI ZLOCINI STO SU IKAD POCINJENI PO KRAJEVIMA EX. YU SU OD HRVATSIKH FASISTA I RASISTA. DA HRVATI NISU LJUDE KLALI NEBI NIKAD DO OVOG RATA DOSLO. SRBI SE NIKAD NECE DAT POD USTASKI FASIZAM I RASIZAM, BORBA PROTIV KRSTASKIH FRANJEVACKIH FASISTA JE TEK POCEO.
Da vam dojavim ko je pocinitelj tog djela: Covicu, to su uradili Bosnjaci Mostara, pa izvoli. A ti si mislio da si samo jedan u Mostaru da mozes raditi sta ti volja i nagradjivati one koji su rusili Mostar i Stari Most. E pa stani malo,fasisto...
SPOMENIK JE DOBAR SAMO JE MALO MALEN. DRAGI MOSTARCI NAPRAVITE MALO VECI SPOMENIK NASIM HEROJIMA SRETNO. OVIM PUTEM ZELIM DA CESTITAM DAN ARMIJE BIH,
rusi ta G.O.V.N.A od kamena!!!!!!!
@Sarajlija A ti i ovi drugi sto ste kao \"branili\" Visegrad, Bijeljinu, Zvornik, Mostar... Vi ste htjeli zajednicki zivot, bratstvo jedinstvo, jel...Samo Alija htio kako ti kazes muslimansku Bosnu...a vi nas kao od toga branili pa oko tog istog Sarajeva odakle si, postavili artiljeriju, toboze od nekog da ga branite...Ne budali vise, dobro je D.Ćosić rekao da vi sebe slazete pa u to vjerujete.
@12345 Ako niste htjeli kako kažeš tuđe,što ste nastojali da zauzmete čitavu dolinu Neretve,a tu ste bili većina samo u Neumu i Čapljini.Za ovo ko je koga napao,za očekivati je da negirate istinu,jer bilo bi nezgodno vašoj djeci objašnjavati da ste nas podmuklo napali čim vam se ukazala prilika da ostvarite svoje ciljeve.Čitav svijet je vidio šta su Srbi radili,a oni uporno ponavljaju,mi smo napadnuti,branili se.Kako se propagandom prikrivaju stvarne činjenice na obe strane,ali to je samo zavaravanje vlastitog naroda.
@objektivan Kako nismo držali. Sva područja u Federaciji gdje su živjeli Hrvati smo držali. Nama tuđe nije trebalo i ne treba. I to da smo bili spremni izdati Hrvate iz srednje Bosne je apsolutna laž i vaša podvala kojom stalno želite zavađati Hrvate iz Hercegovine i Bosne. Masu Hercegovaca je poginulo u srednjoj Bosni. Ti ne možeš prihvatiti da ste vi izazvali sukobe, a ja smatram da je tako bilo. A tako je bilo jer je zavladala u Armiji BiH islamski fanatizam. Došlo je dosta mudžahedina koji su bili spremni ginuti bez ikakvih problema. Za ratne akcije su na kraju uvijek najvažniji faktor pješadija. Mostar je HVO uspješno oslobodio jer je imao jaku pješadijsku Kažnjeničku bojnu. Vidjeli ste da sa Srbima ne možete i odlučili ste sebe koliko toliko osigurati tako što pometete Hrvate iz miješanih područja. I Hrvati su osim u Mostaru svugdje stradali od tih mudžahedinskih luđačkih postrojbi. A vi ste u Mostaru dosta stradali zbog bijesa hrvatskih postrojbi zbog vaše podmukle izdaje.
@the ja Plus, nisam rekao apsolutno se slažem. Mi smo Hercegovci i Bosanci. Dakle ja sam Hercegovac po regionalnoj pripadnosti, a Hrvat po nacionalnoj.
@the ja Smiješan si. Tebi znači država određuje šta ćeš biti. Znači kad vlada Turska treba biti Turčin. Kad vlada Jugoslavija treba biti Jugoslaven. E, vidiš, mi Hrvati imamo povijesno sjećanje koje prenosimo s koljena na koljeno od stoljeća sedmog. Mi (Hrvati iz BiH) znamo da smo Hrvati jer je moj otac bio Hrvat, moj djed je bio Hrvat, moj pradjed je bio Hrvat, i tako se linija nastavlja 13. stoljeća. Nitko nije izdavao svoj rod. A to što su se granice i države iz stoljeća u stoljeće mijenjale to nije utjecalo na naše hrvatstvo. Reci mi šta su tvoji preci bili za vrijeme Austrougarske? Po tebi u Austrougarskoj su trebali biti Austrijanci i Mađari. Šta su tvoji preci bili Austrijanci ili Mađari?
narodi u nasoj nesloznoj drzavi se zovu BOSANCI I HERCEGOVCI...sad to sto neki misle da su BOSNJACI to su tkzv muslimani koje cini se vrijedja naziv BOSANAC. a zvati nekoga HRVATOM jer je katolicke vjeroispovjesti je smijurija...nisi HRVAT jer su HRVATI u HRVATSKOJ, ti si u HERCEGOVINI (vecinom) i onda si HERCEGOVAC.... jadno je sto po muslimansko-vecinskom djelu BiH vjesaju polumjesec i zvjezdu a cim udjes u hercegovinu naletis na hrvatsku zastavu. to samo izaziva smijuriju jer svaki pametan covjek ce se tome smijati. to je isto kao da na svaka vrata objesis papir nacionalnog opredjeljenja svakog ukucanina...nama treba diktator kao Tito da nam svima jednu vaspitnu samarcinu pukne da se dozovemo.
@ 12345 Hrvati u srednjoj Bosni jesu bili u okruženju,ali vama je bio cilj uzeti ostatak Hercegovine,jer su Hercegovci i bili kreatori te politike.Žrtvovali bi vi srednju Bosnu,isto kao što se i Posavinu.Po čemu smatrate da ste držali ono što je vaše.U dolini Neretve bili ste većina samo u Neumu i Čapljini,tamo vas niko nije napadao.Da makar niste taj narod progonili,ub.ijali,odvodili u logore,moglo je proći bez većih sukoba.Osvajanje doline Neretve bi nam pomoglo da ne bi bili u malom nego samo u većem zatvoru,jer bi i dalje bili u okruženju.Jedina korist od toga zauzimanja bi bila da smo imali neki sporazum sa Srbima,a pošto smo s njima zakrvili u čitavoj državi,to bi bilo skoro nemoguće.