Vitez
0

HDZ BiH održao tribinu "Slušamo vas"

FENA
HDZ BiH održao je jučer u Vitezu javnu tribinu "Slušamo vas," saopćeno je danas iz te stranke.

Tom prilikom predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je kako je cilj tribine upoznavanje javnost s važnošću predstojećih oktobarskih izbora, te poticanje građana na izlazak na birališta 3. oktobra.

"Onima koji nas prebrojavaju, a činjenica je kako nas uvijek neko prebrojava, želimo poručiti kako nas ima dovoljno, kako je BiH i naša zemlja i želimo je dijeliti s drugima pod uvjetom da hrvatski narod ostvari svoju punu suverenost i ustavnu jednakopravnost sa ostala dva naroda u BiH", poručio je Čović koji je ujedno i nositelj liste za Zastupnički dom Parlamenta BiH.

Također se osvrnuo i na rezultate predizbornog istraživanja NDI-a koji jasno pokazuju, kako je kazao, da je HDZ BiH danas druga ili treća snaga u BiH.

Takvi rezultatu za nas predstavljaju veliku odgovornost, ali vjerujemo kako cilj od 130.000 glasova možemo ostvariti, uz dobru izlaznost naših birača, istaknuo je Čović.

Tokom tribine kandidatkinja HDZ-a BiH za državni Parlament Lidija Bradara kazala je kako je kandidatkinja te stranke za člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto najbolji kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

"Očekujemo njenu pobjedu, jer je krajnje vrijeme da BiH postane stabilna, normalna i upravljačka država'', rekla je Bradara pri čemu se osvrnula i na ekonomski program HDZ-a BiH u Vitezu u razdoblju od 2010. do 2014. godine koji, prema njenim riječima, počiva na pravnoj državi, ekonomskom sistemu i socijalnoj osjetljivosti.

Nositelj liste HDZ-a BiH za Skupštinu Srednjobosanskog kantona Mirko Batinić naglasio je kako je u tom kantonu došlo do totalne polarizacije.

Po završetku tribine, Čović se sastao s časnicima-ratnim zapovjednicima i udrugama proisteklih iz Domovinskog rata, te je položeno cvijeće i zapaljene su svijeće na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima Viteza.