{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"HDZ BiH će se ponašati na osnovu ustava i zakona"

S
27.3.2011. u 10:18
0
47
"HDZ BiH će se ponašati na osnovu ustava i zakona"
0
"HDZ BiH će se ponašati na osnovu ustava i zakona"
Dragan Čović
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da njegova stranka neće razgovarati sa onima koji danas grubo vrijeđaju stav hrvatskog naroda u BiH, ruše ustavni poredak Federacije BiH, te negiraju odluke Centralne izborne komisije BiH.
On je naveo da samovolja SDP-a BiH i njihova svojevrsna "samouprava" odgovara onom nivou hrvatske samouprave od prije 10 godina, prema kojoj se tada djelovalo i tenkovima, dok prema ovoj, kako je rekao, međunarodna zajednica "mudro" ćuti.

Čović je demantovao da će obnoviti "Herceg - Bosnu", jer Hrvatima, kao najmalobrojnijem narodu u BiH, odgovara sistem, ustav i zakoni, bez obzira što nekim odredbama nisu zadovoljni.

"Dok sam ja na čelu HDZ-a BiH i dok ovakav HDZ sa ovakvim rukovodstvom ima ovakvu podršku hrvatskog naroda, to se neće desiti. Mi ćemo se ponašati isključivo na temelju ustava i zakona", istakao je Čović.

On je naveo da prema novoj vlasti u FBiH nema nikakvu odgovornost i da funkcioneri HDZ-a BiH imaju uputstva da ne priznaju tu vlast, te da sa njom ne komuniciraju.

"Ovim imamo neku vrstu pravne anarhije, koja nikako nije dobra i koja u svašta može prerasti. Ako neko ima pravo kršiti Ustav, kako je SDP uradio sa svojom samoupravom, ko može spriječiti druge da odgovore", zapitao je Čović.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: