{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"HDZ BiH će se ponašati na osnovu ustava i zakona"

S
27.3.2011. u 10:18
0
47
"HDZ BiH će se ponašati na osnovu ustava i zakona"
0
"HDZ BiH će se ponašati na osnovu ustava i zakona"
Dragan Čović
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da njegova stranka neće razgovarati sa onima koji danas grubo vrijeđaju stav hrvatskog naroda u BiH, ruše ustavni poredak Federacije BiH, te negiraju odluke Centralne izborne komisije BiH.
On je naveo da samovolja SDP-a BiH i njihova svojevrsna "samouprava" odgovara onom nivou hrvatske samouprave od prije 10 godina, prema kojoj se tada djelovalo i tenkovima, dok prema ovoj, kako je rekao, međunarodna zajednica "mudro" ćuti.

Čović je demantovao da će obnoviti "Herceg - Bosnu", jer Hrvatima, kao najmalobrojnijem narodu u BiH, odgovara sistem, ustav i zakoni, bez obzira što nekim odredbama nisu zadovoljni.

"Dok sam ja na čelu HDZ-a BiH i dok ovakav HDZ sa ovakvim rukovodstvom ima ovakvu podršku hrvatskog naroda, to se neće desiti. Mi ćemo se ponašati isključivo na temelju ustava i zakona", istakao je Čović.

On je naveo da prema novoj vlasti u FBiH nema nikakvu odgovornost i da funkcioneri HDZ-a BiH imaju uputstva da ne priznaju tu vlast, te da sa njom ne komuniciraju.

"Ovim imamo neku vrstu pravne anarhije, koja nikako nije dobra i koja u svašta može prerasti. Ako neko ima pravo kršiti Ustav, kako je SDP uradio sa svojom samoupravom, ko može spriječiti druge da odgovore", zapitao je Čović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: