{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


HDZ 1990 traži smjenu Ivice Pašalić Lhotak

F
21.8.2011. u 11:48
0
5
HDZ 1990 traži smjenu Ivice Pašalić Lhotak
0
HDZ 1990 traži smjenu Ivice Pašalić Lhotak
Livno
Livanjski Kantonalni odbor HDZ-a 1990 oglasio se saopćenjem za javnost povodom neformiranja vlasti i stalne opstrukcije aktuelnog Predsjedništva Skupštine Livanjskog kantona koje je, kako se navodi, bez ikakvog uporišta u poslovniku produžilo rok mandataru Stipi Pelivanu za sastavljanje Vlade.
"Tročlano Predsjedništvo Skupštine Kantona je bez ikakvog uporišta u poslovniku produžilo rok mandataru Stipi Pelivanu za sastavljanje Vlade, iako mu je rok za to istekao krajem jula. Najodgovornijim za neformiranje Vlade smatramo tročlano Predsjedništvo Skupštine i stranku HDZBiH, koja obmanjuje javnost i troši vrijeme, iako zna da za sastavljanje Vlade nema potrebnu dvotrećinsku većinu zastupnika (17 zastupnika). Sukladno sporazumu dva HDZ-a mjesto predsjednika Vlade pripada HDZ-u 1990. Poslije zadnjih poteza HDZ-a BiH, smatramo da je sporazum dva HDZ-a grubo prekršen od strane HDZ-a BiH", navodi se u priopćenju.

Kantonalni odbor HDZ 1990, između ostalog, traži sazivanje Kluba Hrvata u Skupštini Kantona i pokretanje inicijative za smjenu članice Predsjedništva te skupštine iz reda hrvatskog naroda Ivice Pašalić Lhotak, a sve zbog 'kršenja poslovnika o radu Skupštine, kao i nepoštivanja volje većine Kluba Hrvata (11 zastupnika), koji su predložili gospodina Nediljka Rimca za mandatara Vlade'.

"Zbog grubog kršenja sporazuma tražimo hitno sazivanje Centralnog odbora HDZ-a 1990 i raspravu o aktuelnim zbivanjima te preispitivanje samog sporazuma između dva HDZ-a (Predlažemo da se sjednica Centralnog odbora HDZ 1990 održi u Livnu)", navodi se u saopćenju.

Iz ovog odbora pozivaju sve stranke koje participiraju u Skupštini Livanjskog kantona da poduzmu sve kako bi se u najskorije vrijeme formirala Vlada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: