{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hasečić: Šta je Vučić tražio u BiH tokom agresije?

F
10.8.2015. u 12:59
203
154
Hasečić: Šta je Vučić tražio u BiH tokom agresije?
203
Hasečić: Šta je Vučić tražio u BiH tokom agresije?
Bakira Hasečić
Predsjednica Udruženja "Žena - žrtva rata" Bakira Hasečić ocijenila je licemjernom inicijativu premijera Republike Srbije Aleksandra Vučića da se ustanovi zajednički dan sjećanja na sve žrtve na prostoru bivše Jugoslavije.
U razgovoru za Fenu navela je da je to još jedno u nizu ruganje i ismijavanje žrtava stravičnih zločina u Bosni i Hercegovini jer takvom inicijativom, smatra Hasečić, Srbija s Vučićem na čelu želi izjednačiti žrtvu i agresora.

"Izjednačavanje se ne može dozvoliti jer su samo u Višegradu, koji je grad živih lomača, za jedan mjesec na desetak lokacija, a među najpoznatijim su žive lomače u Pionirskoj ulici i na Bikavcu, bilo spaljeno 140 civila pretežno žena i djece", podsjeća Hasečić.

Također, dodala je, ovakva inicijativa je pokušaj amnestije agresora i zločinaca te podvlači da jedini datum koji BiH i Republika Srbija mogu obilježiti zajedno je dan kada su se desile prošlogodišnje poplave.

"Došlo je vrijeme da tužilaštvo odgovori šta je Vučić tražio u BiH tokom agresije i kakvo je njegovo učešće u ratu u Hrvatskoj i BiH", mišljenje je Hasečić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će predložiti svim liderima država bivše Jugoslavije obilježavanje zajedničkog dana sjećanja na žrtve u ratovima na tom prostoru.

Pojasnio je da bi to bio zajednički datum kada bi se svi narodi sjećali svih stradalih u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: