{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Harisu Sejdiću četiri godine zabrane kandidiranja i novčana kazna

F
FENA
29.4.2010. u 17:31
0
0
Harisu Sejdiću četiri godine zabrane kandidiranja i novčana kazna
0
Harisu Sejdiću četiri godine zabrane kandidiranja i novčana kazna
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIKBiH) izrekla je danas Harisu Sejdiću sankciju nepodobnosti za kandidiranje za bilo koju funkciju izabranog dužnosnika, nosioca izvršne funkcije ili savjetnika u periodu od četiri godine nakon počinjenog prekršaja, odnosno od 31. decembra 2009. godine i novčanu kaznu od 7.000 KM.
Rješenje o izricanju sankcije Harisu Sejdiću CIKBiH je donio na današnjoj sjednici, razmatrajući predmete iz oblasti primjene zakona o sukobu interesa.

Utvrđeno je da Sejdić od 6. novembra 2008. do danas obavlja funkciju poslanika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, dok istovremeno njegov bliski srodnik obavlja funkciju člana skupštine privatnog preduzeća „Koteks" d.o.o. Tešanj, koje je sklapalo ugovore u vrijednosti većoj od 5.000 KM godišnje s organima koji se finansiraju iz budžeta. Time je povrijedio odredbe člana 6. stav (2) u vezi sa čl. 9. Zakona o sukobu interesa u organima vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Centralna izborna komisija BiH nastavila je danas, u sklopu priprema za izbore 2010., rad na usvajanju provedbenih podzakonskih akata usuglašenih s posljednjim izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, koje su stupile na snagu 23. aprila, saopćeno je iz Ureda za informiranje CIK-a BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: