Coca-Cola Sarajevo Holiday Market
0

FOTO / Handmade by Sanja – zanimljive rukotvorine različitih stilova

Klix.ba
Foto: Dženat Dreković
Foto: Dženat Dreković
U okviru sajamskog dijela Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa ove godine svoje proizvode posjetiteljima prezentira veliki broj izlagača. Svi posjetitelji od 10 do 22 sata mogu pregledati bogatu ponudu, koja uključuje suvenire, odjeću, modne dodatke, nakit, bogat izbor prehrambenih proizvoda, igračke i mnoge druge proizvode. Sajamski dio Marketa je definitivno najbolje mjesto za izbor prazničnog poklona za sebe ili svoje najdraže.

U okviru bogate ponude Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa nalazi se i kućica Handmade by Sanja, šesti štand desno od ulaza na Market kod vrtuljka i Riesenrada. Na ovom štandu možete pronaći zanimljive rukotvorine različitih stilova u proizvodnji djelatnosti Handmade by Sanja, Čikma i N E K by Selma Kamberović.

Obrtnička djelatnost Handmade by Sanja u ponudi ima unikatne komade nakita napravljene od glinamola ili polimerne gline u kombinaciji sa drvenim perlama, voštanim koncem, i slično, a tu su i novogodišnje dekoracije od špage, slike, broševi i rajfovi od filca, te još mnogo toga.

Foto: Dženat Dreković
Foto: Dženat Dreković
Čikma nudi ručno rađeni nakit od pleksiglasa, žice i vune, te ukrase za jelku i satove od pleksiglasa. Nakit i satove možete naručiti u željenoj boji i dimenzijama, te ih preuzeti već narednog dana.

N E K by Selma Kamberović je ručno rađen asortiman garderobe za muškarce i žene, pleten i šiven od vune, svile, pamuka, pliša, satena... U ponudi su haljine, suknje, okovratnici, kape, a tu je i odjeća za djecu. Svaki komad odjeće je unikatan, a možete ih i naručiti.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market organiziraju Grad Sarajevo, Zona unaprijeđenog poslovanja Baščaršija i Sarajevo Navigator, uz podršku USAID - Sida Firma Projecta, u sklopu kojeg su ZUP Baščaršija i Sarajevo Navigator koordinatori lanaca vrijednosti.

Foto: Dženat Dreković
Foto: Dženat Dreković

Nove informacije o Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu možete pratiti i putem oficijelnog web sitea, Facebooka, Twittera, YouTube kanala i Instangrama.