|

Hamdija Lipovača tvrdi da nije kriv

Hamdija Lipovača tvrdi da nije kriv
16
Piše: E. F.
18.12.2014. u 09:30
63
komentara
16

dijeljenja
Hamdija Lipovača tvrdi da nije kriv Privođenje Hamdije Lipovače (Foto: Klix.ba)
Hamdija Lipovača, koji je jučer u Bihaću uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlasti, proveo je noć u policijskim prostorijama, gdje je dao iskaz i, kako saznajemo, ustvrdio da nije kriv za krivična djela koja mu se stavljaju na teret.
Kako je za Klix.ba potvrdio i Lipovačin advokat Salih Hodžić, njegov branjenik će danas oko deset sati biti predat u nadležnost Tužilaštva USK, gdje će ponovo uslijediti njegovo saslušanje. Nakon toga, postupajući tužitelj će odlučiti o eventualnoj mjeri pritvora za osumnjičenog Lipovaču, premijera USK.

Prema Hodžićevim riječima, njegovog branjenika se sumnjiči za krivično djelo počinjeno u vrijeme dok je bio načelnik Bihaća, a vezano za provođenje tendera, zaključenje ugovora i aneksa ugovora.

"Koliko ja znam zapravo se radi o tokovima rekonstrukcije Sportsko-rekreacionog centra Stens, kada je kao načelnik Općine Bihać oštetio općinski budžet za više stotina hiljada maraka. Naime, Lipovaču se sumnjiči da je u ime Općine 2007. godine potpisao službenu ispravu u koju je unio netačne podatke o izvođenju dodatnih radova s identičnim datumom, ali drugim novčanim iznosom, radi pribavljanja protivpravne imovinske koristi za izvođača radova - bihaćku firmu Agra, u vlasništvu Alena Gluhalića“, kazao nam je Hodžić.

Inače, i Gluhalića su jučer priveli pripadnici Federalne uprave policije, a nakon što je u FUP-u dao izjavu, Gluhalić je i zvanično uhapšen zbog sumnje da je u saradnji s Hamdijom Lipovačom zloupotrijebio položaj, radi pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) jutros su pretresli i stan Hamdije Lipovače u ulici Avdage Šahinagića u Sarajevu, a u potrazi za materijalnim dokazima koji mogu poslužiti kao dokaz u daljoj istrazi koja se vodi protiv Lipovače. Jučer je pretresena i njegova kuća u Bihaću, a policija je pretres izvršila i u radnim prostorijama Lipovače u Vladi USK.
Prijavi grešku


Komentari (63)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...