BiH
21

Hamdija Lipovača izlazi iz pritvora

Piše: Am. Dž.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Premijer Unsko-sanskog kantona Hamdija Lipovača večeras će biti pušten iz pritvora, potvrdio je za Klix.ba njegov advokat Salih Hodžić.

"Nakon zahtjeva Tužilaštva USK da se Hamdiji Lipovači i još jednom osumnjičenom produži pritvor za 60 dana, danas je održano ročište u tom predmetu. Kantonalni sud u Bihaću je donio svoje rješenje u kojem je obrazložio zašto ne postoje zakonski uslovi da se Lipovača dalje drži u pritvoru. Naloženo je da se on odmah pusti na slobodu", rekao je Hodžić za Klix.ba.

Podsjećamo, Hamdija Lipovača je uhapšen 17. decembra, kao i Alen Gluhalić, a zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlasti u slučaju rekonstrukcije Sportsko-rekreacionog centra STENS.

Njega se sumnjiči da je kao načelnik Općine Bihać oštetio općinski budžet za više stotina hiljada maraka, odnosno da je u ime Općine 2007. godine potpisao službenu ispravu u koju je unio netačne podatke o izvođenju dodatnih radova s identičnim datumom, ali drugim novčanim iznosom, radi pribavljanja protivpravne imovinske koristi za izvođača radova - bihaćku firmu Agra.