|

Hamdija Lipovača na slobodi: Nema želju da se vrati u Vladu

Hamdija Lipovača na slobodi: Nema želju da se vrati u Vladu
10
Piše: E. S. H.
17.1.2015. u 11:27
51
komentara
10

dijeljenja
Hamdija Lipovača na slobodi: Nema želju da se vrati u Vladu Hamdija Lipovača (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Premijer Unsko-sanskog kantona Hamdija Lipovača je sinoć pušten iz pritvora, potvrdio je za Klix.ba advokat Salih Hodžić. On je rekao da će nastaviti prikupljati dokaze u Lipovačinu korist, odnosno ono što dokazuje njegovu nevinost, a da će Tužilaštvo nastaviti raditi na prikupljanju dokaza kojima će pokušati dokazati Lipovačinu krivicu.
"Na rješenje o puštanju na slobodu Tužilaštvo ima pravo na žalbu i to će pravo vjerovatno iskoristiti i uputiti žalbu vijeću Vrhovnog suda Federacije BiH. Oni mogu tražiti da se to rješenje ukine", pojasnio je advokat Hodžić.

Tokom mjesec dana, koliko je Lipovača bio u pritvoru, advokat je komunicirao s njim i radio na prikupljanju dokaza koji idu u njegovu korist.

"Odbrana je bila aktivna svo vrijeme, ali je puno bolje što je na slobodi i može puno više raditi na pripremanju vlastite odbrane", rekao je Salih Hodžić.

Posljednja funkcija koju je obnašao Hamdija Lipovača je bila na poziciji premijera Unsko-sanskog kantona. Na tu funkciju je imenovan novi mandatar za sastav Vlade, a Lipovača će se pojaviti samo u formalnom smislu u Vladi i to da preda dokumente novom premijeru.

"On nema nikakve interese niti želje da se vraća na funkcije u Vladu. Prvenstveno mu je važno da se odmori u krugu porodice", rekao je advokat Hamdije Lipovače.

Podsjećamo, Lipovača je uhapšen 17. decembra, kao i Alen Gluhalić, a zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlasti u slučaju rekonstrukcije Sportsko-rekreacionog centra STENS. Osumnjičen je da je kao načelnik Općine Bihać oštetio općinski budžet za više stotina hiljada maraka, odnosno da je u ime Općine 2007. godine potpisao službenu ispravu u koju je unio netačne podatke o izvođenju dodatnih radova s identičnim datumom, ali drugim novčanim iznosom, radi pribavljanja protivpravne imovinske koristi za izvođača radova - bihaćku firmu Agra.
Prijavi grešku


Komentari (51)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...