{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Halilović u Jablanici: Ovaj dio BiH pati jer nije dopustio da se realizuju planovi o podjeli

4.10.2014. u 15:37
419
48
Halilović u Jablanici: Ovaj dio BiH pati jer nije dopustio da se realizuju planovi o podjeli
419
Halilović u Jablanici: Ovaj dio BiH pati jer nije dopustio da se realizuju planovi o podjeli
Foto: BPS
U sklopu održavanja predizbornih skupova i tribina, BPS-Sefer Halilović posjetila je hercegovački grad Jablanicu gdje je predstavila svoje kandidate iz ovog kantona građanima Jablanice ali i kandidate za sve nivoe vlasti u Bosni i Hercegovini.
Okupljenim građanima Jablanice obratili su se nosilac liste za skupštinu HNK prof.dr. Adnan Velagić, nosilac liste za Parlament Federacije BiH knjževnik i novinar Tahir Pervan, jedan od ratnika sa područja Hercegovine Jasmin Hujdur, inače brat legendarnog mostarskog komandanta Midhata Hujdura "Hujke" te i drugi kandidati sa ove regije.

Građani Jablanice su sa posebnim poštovanjem i pažnjom dočekali predsjednika BPS-a i kandidata za člana Predsjedništva BiH Sefera Halilovića koji se jablaničanima obratio sljedećim riječima:

"Ovaj dio BiH pati jer nije dopustio da se realizuju planovi o podjeli naše zemlje. Ništa vam ne trebam posebno govoriti - znate šta se događalo, znate ko vas je branio a ko izdao i danas smo tu gdje jesmo - ne daju Hercegovini naprijed jer ona nije dala naprijed Tuđmanovom i Miloševićevom dogovoru" kazao je Halilović čije su riječi građani Jablanice višestruko podržavali.

"Ovdje još uvijek živi paradržava Herceg - Bosna. Ko to neće da kaže i prizna, taj laže i sebe i druge. Moramo i hoćemo da živimo u suživotu sa Hrvatima ali taj suživot ne može značiti da nam preko noći podižu krst nad gradom u kojem je nastanjeno i 100.000 Bošnjaka. Ne ide to tako. To je varanje i provociranje. Hoćemo skupa da živimo, da se uvažavamo ali i da igramo pošteno. Ako nas žele varati i ići protiv Bosne i Hercegovine, uvjeravam ih da to više neće moći tako. Predugo smo bili strpjivi čekajući te demokratiju, te Europu, te NATO i kao što vidite niko nam nije pomogao jer državu vam niko neće pokloniti. Morate se za nju izboriti i zato hoćemo da razgovaramo o cjelovitoj Bosni i Hercegovini a ne o nekakvim etničkim bazenima u kojima svako radi kao što hoće" zaključio je Halilović svoje obraćanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: