{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Halilović u Jablanici: Ovaj dio BiH pati jer nije dopustio da se realizuju planovi o podjeli

4.10.2014. u 15:37
419
48
Halilović u Jablanici: Ovaj dio BiH pati jer nije dopustio da se realizuju planovi o podjeli
419
Halilović u Jablanici: Ovaj dio BiH pati jer nije dopustio da se realizuju planovi o podjeli
Foto: BPS
U sklopu održavanja predizbornih skupova i tribina, BPS-Sefer Halilović posjetila je hercegovački grad Jablanicu gdje je predstavila svoje kandidate iz ovog kantona građanima Jablanice ali i kandidate za sve nivoe vlasti u Bosni i Hercegovini.
Okupljenim građanima Jablanice obratili su se nosilac liste za skupštinu HNK prof.dr. Adnan Velagić, nosilac liste za Parlament Federacije BiH knjževnik i novinar Tahir Pervan, jedan od ratnika sa područja Hercegovine Jasmin Hujdur, inače brat legendarnog mostarskog komandanta Midhata Hujdura "Hujke" te i drugi kandidati sa ove regije.

Građani Jablanice su sa posebnim poštovanjem i pažnjom dočekali predsjednika BPS-a i kandidata za člana Predsjedništva BiH Sefera Halilovića koji se jablaničanima obratio sljedećim riječima:

"Ovaj dio BiH pati jer nije dopustio da se realizuju planovi o podjeli naše zemlje. Ništa vam ne trebam posebno govoriti - znate šta se događalo, znate ko vas je branio a ko izdao i danas smo tu gdje jesmo - ne daju Hercegovini naprijed jer ona nije dala naprijed Tuđmanovom i Miloševićevom dogovoru" kazao je Halilović čije su riječi građani Jablanice višestruko podržavali.

"Ovdje još uvijek živi paradržava Herceg - Bosna. Ko to neće da kaže i prizna, taj laže i sebe i druge. Moramo i hoćemo da živimo u suživotu sa Hrvatima ali taj suživot ne može značiti da nam preko noći podižu krst nad gradom u kojem je nastanjeno i 100.000 Bošnjaka. Ne ide to tako. To je varanje i provociranje. Hoćemo skupa da živimo, da se uvažavamo ali i da igramo pošteno. Ako nas žele varati i ići protiv Bosne i Hercegovine, uvjeravam ih da to više neće moći tako. Predugo smo bili strpjivi čekajući te demokratiju, te Europu, te NATO i kao što vidite niko nam nije pomogao jer državu vam niko neće pokloniti. Morate se za nju izboriti i zato hoćemo da razgovaramo o cjelovitoj Bosni i Hercegovini a ne o nekakvim etničkim bazenima u kojima svako radi kao što hoće" zaključio je Halilović svoje obraćanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: