BiH
185

Halid Bešlić i Crvena jabuka pjevaju Tuzlacima za Dan oslobođenja

Piše: D. Brkić
Halid Bešlić (Foto: Klix.ba)
Halid Bešlić (Foto: Klix.ba)
Halid Bešlić i Crvena jabuka pjevat će građanima Tuzle za Dan oslobođenja, koji se svake godine tradicionalno obilježava 2. oktobra.

Ove godine Tuzlaci proslavljaju veliki jubilej, odnosno 70 godina od oslobođenja grada u Drugom svjetskom ratu. Tih jesenjih dana 1943. godine Tuzla je bila najveći oslobođeni grad u porobljenoj Evropi i tom se historijskom činjenicom Tuzlaci itekako ponose.

Saznajemo kako je nastup Halida Bešlića na Trgu slobode definitivno dogovoren, dok se s Crvenom jabukom dogovaraju tehnički detalji. Inače, ulaznice za koncert neće se naplaćivati i koncert će biti poklon općinske administracije građanima Tuzle u povodu Dana oslobođenja.

Još niz manifestacija u povodu 2. oktobra planirano je u Tuzli, a konačan program manifestacije bit će poznat početkom naredne sedmice.

Podsjetimo, Halid Bešlić je već jednom nastupao na Trgu slobode zajedno s grupom Macbeth, a naš popularni pjevač pjevao je i na otvaranju Panonskog jezera. Posljednji nastup Crvene jabuke u Tuzli bio je u sklopu njihove turneje, kada su koncert održali u dvorani Mejdan.