Muzika
0

Spektakularan koncert Halida Bešlića i Crvene jabuke za Dan oslobođenja Tuzle

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Finale obilježavanja Dana oslobođenja Tuzle u Drugom svjetskom ratu odigralo se sinoć na Trgu slobode, gdje su pred nekoliko hiljada građana Tuzle pjevali Halid Bešlić i Crvena jabuka.

Koncert je otvoren pjesmom "Dirlija", a do posljednjih trenutaka koncerta tuzlanska publika uživala je u izvedbama Halida i frontmena Crvene jabuke Dražena Žerića Žere.

"Izuzetna mi je čast što sam u Tuzli i što pjevam na Dan oslobođenja. Tuzla slavi ono što su mnogi zaboravili – antifašizam. Zaželio sam se Tuzle, jer nisam bio izvjesno vrijeme u ovom gradu", izjavio je Bešlić, koji je iskoristio priliku i za nezvaničnu promociju svog novog albuma "Romanija".

Inače, Bešlić je koncert otvorio pjesmom "Dvadesete", a na stageu je dočekan gromoglasnim aplauzima i povicima.

Dražen Žerić Žera podsjetio je na mega hitove Crvene jabuke, a pridobio je publiku da s njim uglas otpjeva nekoliko neprolaznih hitova. Poslije dužeg vremena građani Tuzle, i stari i mladi, uživali su u kvalitetnom koncertu, prvom takve vrste na obnovljenom Trgu slobode.

U srijedu uvečer na spektakularan način obilježeno je 70 godina od oslobođenja grada u Drugom svjetskom ratu, a sudeći prema reakcijama građana Tuzle, oni ne bi imali ništa protiv da se novi koncert na Trgu slobode organizuje u najluđoj noći.