{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hajra Ćatić: Nije jednostavno živjeti u Srebrenici

11.5.2015. u 14:11
0
18
Hajra Ćatić: Nije jednostavno živjeti u Srebrenici
0
Dva mjeseca prije 20. godišnjice genocida u Srebrenici, majke Srebrenice su mimohodom ulicama Tuzle podsjetile na stravične zločine koje su pripadnici tadašnje vojske i policije RS počinili u zaštićenoj zoni UN-a.
Ubijeno je više od 8.000 Bošnjaka, a pred obilježavanje dvije decenije od genocida u Srebrenici Hajra Ćatić, predsjednica Udruženja Žene Srebrenice, kaže kako nije jednostavno živjeti u tom gradu.

"Sinoć sam se vratila iz Srebrenice, a bila sam svih ovih dana nakon događaja u Zvorniku. Mogu vam reći kako nije jednostavno živjeti u Srebrenici. Proteklih dana u blizini moje kuće stajala su trojica policajaca koji su pretresali svakog ko je prošao putem. Znate da su kasnije upadali u kuće i hapsili. Nažalost, mislim da je to sve smišljeno kako bi se napravila smetnja u obilježavanju 20. godišnjice genocida", kaže Hajra Ćatić.

Majke Srebrenice 20. godišnjicu genodica u zaštićenoj zoni UN-a dočekuju sa neopisivom boli. Mnoge od njih nisu pronašle posmrtne ostatke svojih najmilijih, ali ih najviše peče saznanje da se mnogobrojni zločinci i njihovi nalogodavci i dalje slobodno kreću i uživaju u slobodi.

Majke Srebrenice će se i 11. juna ponovo okupiti u Tuzli, a već 11. jula bit će u potočarskoj dolini, gdje su istog datuma 1995. godine posljednji put vidjele svoje muževe, sinove, braću, rođake...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: