SDP BiH predstavio kandidate
0

Hajder: Za Bosanski Petrovac ovo nisu izbori nego referendum

Klix.ba
U sali u Bosanskom Petrovcu održan je predizborni skup SDP BiH kojem su prisustvovali Nermin Nikšić, generalni sekretar SDP BiH, Mira Ljubijankić, potpredsjednica SDP BiH i Hamdija Lipovača, član Predsjedništva SDP BiH.

Na skupu su predstavljeni kandidati za općinsko vijeće Bosanskog Petrovca i kandidat za načelnika općine Ermin Hajder, koji je istakao da za Bosanskii Petrovac ovo nisu izbori nego referendum, jer će se petrovčani trebati izjasniti žele li ići naprijed, već utabanim stazama koje su trasirane, ili će ići nazad u prošlost birajući opciju koja nije SDP.

U svojim govorima Hamdija Lipovača i Mira Ljubijankić jasno su istakli svoju podršku kandidatima SDP BiH na izborima u Bosanskom Petrovcu. Aktuelni Premijer Federacije BiH i generalni sekretar SDP BiH Nermin Nikšić zahvalio se velikom broju petrovčanki i petrovčana koji su došli na skup i iskazali svoju podršku kandidatima SDP-a, te istakao kako je SDP BiH trenutno jedina snaga koja se, uz sve otpore, jasno i nedvosmisleno suprostavlja naslijeđu decenijske nacionalističke korumpirane vlasti, saopćeno je iz SDP-a BiH.