Komentari (107)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kako pronaći neki eu fond pa da ovako samo pričaš i zarađuješ pare za priču
bosna moze opstati samo kao kapitalisticka zemlja.. fondovi, krediti, budzeti.. i te pizdarije ce samo stvoriti jos veci razor i jos veci grupni mentalitet kod ljudi.. okrenuti se radu a ne supljoj prici.. jedino to prolazi
@demowho Nakon što su tzv HB i tzv RS, uz HVO, VRS i njihovu policiju, pravomoćno potvrđeni kao agresori, UZP-ovi i genocidaši u BiH, Amerika ide korak dalje i poništava to zlo. Republika BiH nastavlja svoj put, i neka nam je sretno bez zločinačkih entiteta i kantona.
The Centre for Security Studies is an independent, non-governmental, non-profit making organisation and as such is reliant upon the donations and contributions of supporters for the continuation of its work. The list of previous sponsors include:
-European Union -UNDP Office Sarajevo -NATO HQ Sarajevo -Bonn International Centre for Conversion (BICC) -Friedrich Ebert Stiftung BiH -Government of the Republic of Hungary -UK Department for International Development BiH (DFID) -International Trust Fund – Slovenia -Open Society Institute Budapest -European Commision -Saferworld, Great Britain -Delegation of the EU Commision in BiH -USAID through Urban Institute from Washington
-Government of Switzerland -NATO – Public Diplomacy Division -Balkan Trust for Democracy, Belgrade -Heinrich Boll Foundation in BiH -International Visegrad Fund -NATO Science for Peace and Security -Centre for European Security Studies (CESS), The Netherlands -East West Institute -Geneva Centre for Democratic Control over Armed Forces -Geneva Centre for Security Policy (GCSP) -Government of Canada -Government of the Federal Republic of Germany
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
EU spava, Amerika opet mora da joj riješava probleme, jer mi samo smo nesposobni
@BakrenoBradatiBokir nismo mi nesposobni, i svi jako dobro znamo koje je rjesenje za BiH, samo tko to otvoreno kaze medju bosnjacima taj gubi izbore, i to je bit svega....
Hadžoviću, iznio si previše toga što su i za veće sile velike nedoumice. Mislim da si dovoljno dugačak da znaš koji ti je okvir slike. To i toliko naširoko " objašnjavanje" gdje je Bosni mjesto, pravi Bosanci znaju, a i oni koji Bosnu vole, znaju. Tek ovi što Bosnu nevole, itekako znaju gdje im je mjesto! Bolje sačekaj da prođu svi praznici, pa onda komentariši!
Nakon što su tzv HB i tzv RS, uz HVO, VRS i njihovu policiju, pravomoćno potvrđeni kao agresori, UZP-ovi i genocidaši u BiH, Amerika ide korak dalje i poništava to zlo. Republika BiH nastavlja svoj put, i neka nam je sretno bez zločinačkih entiteta i kantona.
Sto vukovar nisi odbranio junace ☝️
Ovaj covjek je jedan od najvecih ublehasa koje sam vidio u BIH. Od kada sam imao priliku procitati prvu njegovu izjavu prije vise od 7 godina, samo vrti jednu te istu pricu. On nesto komentarise, kritizira itd. Mislim da je javno vrijedjanje intelegencije svim gradjanima BIH, davanje prostora njemu I njemu slicnim, da nam drze neke strateske lekcije. fuj...
Daj nemoj te pretjerivat-Muslimanima u Bosni mora pripast vise od 18% teritorije-ja sam za to da se ide i do 23 ili 24%
@BHrealnost1 mogli bi imati i u srbiji 23-24%,izgleda ste zaboravili kako je kada bosnje stanu na svoje noge. Popravite vi traktore a nemojte baljezgati sa procentima,trebace vam.
@BHrealnost1 mogli bi imati i u srbiji 23-24%,izgleda ste zaboravili kako je kada bosnje stanu na svoje noge. Popravite vi traktore a nemojte baljezgati sa procentima,trebace vam.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Sumnjas ti i u to sto si izjavio nehljebu!:)
uredu dobro ba, haj mjenjaj temu
Sta vam u sustini znaci to "konstitutivan". To je zapravo izmisljotina nacionalistickih elita da okupiraju i podijele drzavu a sto je odgovaralo Srbiji i Hrvatskoj jer su etno podjele bile osnov podjele BiH. Termin "konstitutivan" je fasisticki jer svi ostali nisu konstitutivni i gradani su 2 reda. Osnova demokratskog drustva je ravnopravni gradanin pa preko te osnove narodi, vjere, sex itd...itd..
To je postavio Tito, jer vi tada niste postojali. On je vas ubacio u BIH kao narod. Prije njega ste bili Hrvati ili Srbi. Kao vaš Alija, sjećaš li se?
@SrbinMusliman92 OBAVEZNO POGLEDATI https://youtu.be/e5UiS4kiiNY
Nikakav dejton nam ne treba. Dosta nam je i ovog sad.
DAVNO VRIJEME BILO VRIJEME
Ne petljajte! JASTA je vrijeme za "Dejton 2"!!!! Pobudalicemo svi od ovih nacionalista! U proljece OSTVARUJEMO TEZNJU ZA GRADJANSKU BiH! Podrzace nas i EU i SAD! Samo malo kriticne mase i DOBRIH par zahtjeva! Vjerujte u to, a izbora drugog NEMA!
Nacionalne podjele su bile preduslov za podjelu BiH. U tom smislu drzavotvorne su one partije koje promovisu stvarnu demokratiju. Mnogi nacionalisti pretvaraju demokratiju u tkz etnokratiju sto je u sustini vladavina nacionalizama i fasizama. Oni plase narod dominacijom jednog ili vise etno kolektiva pa nude diktature etno elita na odredenim prostorima.
Demokratija jeste i jedino moze biti 1 covjek 1 glas sve ostalo je jedna velika laz. Svaka demokratija ima mehanizme zastite i ravnopravnosti gradana i naroda na svakom dijelu svoje teritorije. Dejton je bio ispunjenje zelja nacionalnih stranaka za diktaturom i dominacijom i Srbije i Hrvatske za podjelom BiH medutim to nikad nije bilo niti ce biti demokratija.
Nećeš to jarane doživiti da muslimani koji su se kao nepismen narod u BIH razmnožili u proslom stoljecu a u posjedu katastra imaju 20ak procenata teritorije preglasavaju Srbei Hrvate---samo produzavate agoniju sa tim
DejtonII je pod hitno nuzan.Ojacati ovlasti drzave i narednih 50 godina zabraniti nacionalizam i nacionalne stranke.
@DrvenaStolica, nacionalizam se ne zabranjuje, nacionalizam nije zlo, totalitarizam i diktatura su zlo, a to smo imali. Ovlasti drzave ovakve kao u nas ne da ne treba jačati, eto ko ima koristi od naše države? Oni koji njom upravljaju i stranci koji daju kredite. I uz njih sva sila kriminalaca koji znaju iskoristiti blagodeti korupcija. Narod glođe kost i još ga j€bu hodže i popovi, kažu trpi na onom svijetu ćeš dobiti nagradu. A oni uživaju na ovom.