{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hadžiomerović: Dodik je apsolutno nesvjestan stvarnosti

21.7.2015. u 21:59
20
113
Hadžiomerović: Dodik je apsolutno nesvjestan stvarnosti
20
Hadžiomerović: Dodik je apsolutno nesvjestan stvarnosti
Mujo Hadžiomerović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Šef Kluba delegata iz reda bošnjačkog naroda u Vijeću naroda Republike Srpske Mujo Hadžiomerović kazao je za Klix.ba kako su političari u BiH svjesni opravdanosti pokretanja odluke o zaštiti vitalnog nacionalnog interesa u vezi s najavljenim referendumom u entitetu Republika Srpska.
"Mnogo puta članovi Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda su pokretali ocjenu ustavnosti i zakonitosti pravosudnih institucija BiH. Ustavni sud BiH je donio odluke da su pravosudne institucije u skladu sa Ustavom BiH i Dejtonskim mirovnim sporazumom, te da su na kraju krajeva u skladu s međunarodnim obavezama BiH", kazao je Hadžiomerović.

Dodao je da je raspisivanje referenduma suludi politički avanturizam koji nekima odgovara u trenutnom strukturalnom dijalogu.

"Odgovara im samo kako bi politički trgovali, dizali tenzije i skretali pažnju sa onog što je u ovom trenutku najaktuelnije, a to je ekonomska kriza u entitetu RS. Oni samo zabavljaju građane i skreću pažnju s onoga za što su odgovorni, a što utječe na sve nas", istakao je Hadžiomerović.

Hadžiomerović je kazao kako ne očekuje mnogo od Ustavnog suda entiteta Republika Srpska jer taj sud radi po poslovnika koji nije u skladu s Ustavom.

"Politika ima utjecaj na taj sud. Oni inertno žele da takav utjecaj imaju i na pravosudne institucije BiH, ali to je nemoguće. Ne treba zaboraviti da mi možemo ići i pred Ustavni sud BiH. Iskreno se nadam da će se ipak vlasti u entitetu Republika Srpska dozvati pameti", rekao je Hadžiomerović.

Dodao je da je začuđen kako do sada niko nije pokrenuo krivičnu prijavu zbog ne poštivanja odluka Ustavnog suda BiH.

"Milorad Dodik je apsolutno nesvjestan stvarnosti u kojoj žive građani entiteta RS i o njemu uopće ne bih ni govorio. Najbolji dokaz tome su poruke koje šalje građanima u vezi sa sigurnosnom situacijom na terenu", zaključio je Hadžiomerović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: