BiH
35

Hadžić: "Una" nije restoran već Univerzitetsko-sportski centar, ledena dvorana se može sagraditi pored

Piše: E. B.
Jučer su investitori gradnje nove ledene dvorane, koja bi trebala biti sagrađena u Kampusu Univerziteta u Sarajevu, poručili kako najveći problem predstavlja "neriješeno pitanje zemljišta na kojem se nalazi restoran Una u sklopu Kampusa UNSA".

Direktor Univerzitetsko-sportskog centra i restorana "Una" Bakir Hadžić ističe kako se ovaj objekat pogrešno interpretira i predstavlja javnosti.

"Nemam apsolutno ništa protiv gradnje ledene dvorane jer u Kampusu ima zaista dosta slobodnog prostora za gradnju. Međutim, ono što moram istaći je da 'Una' nije restoran, kako se to potencira, već je riječ o Univerzitetsko-sportskom centru koji sadrži četiri terena koja se koriste tokom cijele godine. Imamo dva terena sa vještačkom travom na kojim se igra i trenira fudbal, a koriste se i za rukomet i hokej na travi, te dva teniska terena sa zemljanom tenesit podlogom. Uz to, imamo nekoliko stolova za stoni tenis, te otvoreni bazen. Moram podsjetiti da je ovaj dio Kampusa bio zatrpan smećem i raznim otpadom, a sad su na njemu umjesto smetljišta i izvora zaraze vrhunski sportski tereni", kaže Hadžić, te dodaje kako bi eventualnim rušenjem dijela ovog sportskog kompleksa, što je predviđeno gradnjom ledene dvorane, svi bili na gubitku.

"Studenti imaju svakodnevno do 15 sati besplatno korištenje svih terena i oni bi izgubili najviše. Također, i Univerzitet bi izgubio pošto smo mi uredan zakupac i uredno izvršavamo svoje obaveze, što finansijske, što ugovorene o besplatnim terminima za studente, te se maksimalno pridržavamo kućnog reda Kampusa. Osim toga, u zimskom periodu čistimo snijeg našom grtalicom, ali ne samo do i oko 'Une', nego cijeli Kampus. Moram napomenuti i da bi prestankom rada 'Une' 12 porodica ostalo bez sredstava za život", rekao je Hadžić i poručio:

"Na tuđoj nesreći se ne gradi sreća".