Ako propadnu novi pregovori
0

Hadžić: SDP bi mogao u opoziciju na državnom nivou

FENA
Damir Hadžić
Damir Hadžić
Socijaldemokratska partija BiH mogla bi, u slučaju neuspjeha nove runde razgovora lidera šest vodećih bh. političkih stranaka, izaći iz pregovora i ostati opozicija na državnom nivou, najavio je danas u izjavi Feni potpredsjednik SDP-a Damir Hadžić.

Najavljeno je da će se nova runda razgovora šestorke održati 28. decembra u Sarajevu, a domaćin će biti Stranka demokratske akcije i njen predsjednik Sulejman Tihić.

"Optimisti smo sami po sebi, ali nismo optimisti zbog najava koje smo imali priiku slušati posljednjih pet dana od relevantnih političkih subjekata u BiH, posebno od stranaka iz Republike Srpske, ali djelomično i iz SDA, koji najavljuju da ćemo dominantno razgovarati o usvajanju budžeta, a ne o Vijeću ministara BiH", kazao je Hadžić.

Po njegovim riječima tako bi se, na neki način, abolirao nerad državnih institucija u posljednjih više od godinu dana.

"Mi očekujemo jako puno. Očekujemo da se dogovorimo o konstituiranju Vijeća ministara BiH i agencija na državnom nivou. Također najavljujemo da, ukoliko stvari ne budu išle ovim tokom, SDPBiH nakon 28. decembra izlazi iz pregovora i ostaje opozicija na državnom nivou", poručio je Hadžić.