|

Hadžić: 2013. bi mogla biti godina snažnijeg ekonomskog zamaha

Hadžić: 2013. bi mogla biti godina snažnijeg ekonomskog zamaha
13
F
FENA
25.12.2012. u 15:23
25
komentara
13

dijeljenja
Hadžić: 2013. bi mogla biti godina snažnijeg ekonomskog zamaha Damir Hadžić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ministar komunikacija i prometa BiH i potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) Damir Hadžić kazao je da je za njega, dugoročno gledajući, najvažnija stvar koja se desila u političkom životu BiH u 2012. godini, potpisivanje sporazuma između SDP-a i SNSD-a.
"On na neki način otvara jednu novu logiku u političkom životu BiH i po meni je ovo jedan od najvažnijih događaja koji se desio u političkom životu BiH u 2012.", rekao je Hadžić za Agenciju Fena.

Ono što je u negativnom smislu obilježilo 2012., kako kaže, jeste opstrukcija i blokada od SDA konstituiranja Federalne vlade "i praktično nastojanje da se potpuno blokira život u FBiH".

Ministar Hadžić ,ipak, cijeni da 2013. može biti godina blagog ekonomskog oporavka, rasta bruto društvenog proizvoda i povećanja broja zaposlenih u BiH.

" Ukoliko na taj način ne bude obilježena, onda ćemo imati jako puno socijalnih problema,ali iz onoga što se da naslutiti i vidjeti u ovom trentku, mislim da bi 2013. mogla biti godina jednog snažnijeg ekonomskog zamaha", rekao je ministar.
Prijavi grešku


Komentari (25)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...