BiH
13

Hadžić: 2013. bi mogla biti godina snažnijeg ekonomskog zamaha

FENA
Damir Hadžić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Damir Hadžić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ministar komunikacija i prometa BiH i potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) Damir Hadžić kazao je da je za njega, dugoročno gledajući, najvažnija stvar koja se desila u političkom životu BiH u 2012. godini, potpisivanje sporazuma između SDP-a i SNSD-a.

"On na neki način otvara jednu novu logiku u političkom životu BiH i po meni je ovo jedan od najvažnijih događaja koji se desio u političkom životu BiH u 2012.", rekao je Hadžić za Agenciju Fena.

Ono što je u negativnom smislu obilježilo 2012., kako kaže, jeste opstrukcija i blokada od SDA konstituiranja Federalne vlade "i praktično nastojanje da se potpuno blokira život u FBiH".

Ministar Hadžić ,ipak, cijeni da 2013. može biti godina blagog ekonomskog oporavka, rasta bruto društvenog proizvoda i povećanja broja zaposlenih u BiH.

" Ukoliko na taj način ne bude obilježena, onda ćemo imati jako puno socijalnih problema,ali iz onoga što se da naslutiti i vidjeti u ovom trentku, mislim da bi 2013. mogla biti godina jednog snažnijeg ekonomskog zamaha", rekao je ministar.