Prvomajsko druženje
311

Gužva na sarajevskim izletištima: Janjetina, roštilj i cjelodnevna zabava

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: N. G./Klix.ba)
Janjetina na ražnju, roštilj, alkoholna i bezalkoholna pića, zabava i muzika - prizori su sa sarajevskih izletišta ovog 1. maja.

Kao što smo već pisali, brojni stanovnici Sarajeva, ali i ostatka Bosne i Hercegovine, donijeli su odluku da prvomajske praznike, kao i produženi vikend, provedu na morskoj obali ili drugim turističkim destinacijama u Evropi.

Ipak, oni koji su bili za "domaću varijantu", jutros su spremno krenuli ka sarajevskim izletištima - Vrelu Bosne, Trebeviću, Baricama, Rimskom mostu i ostalim lokacijama gdje će u prirodi sa prijateljima provesti dan.

Dok se mladi zabavljaju uz loptu i druge aktivnosti, stariji pripremaju roštilj, a miris pečene janjetine i piletine osvaja čula mirisa po samom prilasku izletištima. Rijetki su se odlučili da danas svoje vrijeme posvete spremanju bosanskog lonca.

Mnogi građani ističu da se zbog finansijske situacije nisu uputili na udaljenije destinacije od Sarajeva, dok drugi dodaju da im je najljepše sa prijateljima na domaćim izletištima.

Treba istaći da je naš fotoreporter na Ilidži zabilježio veliki broj građana koji uživaju u šetnji po ugodnom vremenu ili se kroz aleju voze u kočijama.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova za Klix.ba su kazali da na području Kantona Sarajevo danas nisu prijavljeni incidenti na izletištima.