Komentari (94)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Istina je sve što su prikazali ali još samo jedan primjer kako mediji mogu da iskrive sliku totalno. Mogli su da prikažu i hiljadu ljepših slika ali iz nekog razloga su odabrali ove "loše".
ima dzamija za jos dva sarajeva...
"Ova metropola odaje sliku kosmopolitskog grada za turiste, ali ispod površine kriju se nacionalizam, korupcija i svakodnevni problemi koji otežavaju život ljudima iz svih sredina", dio je reportaže fotografa Leslieja o Sarajevu. Leslie objasnio. Potpuna podrska zabrani rada nacionalnih stranaka u BiH!
on može slikat i kod američke ambasade
Bošnje i rezervat ko oka dva
Tipicni Britanac: sve sto nije United Kingdom mora biti prilazano CRNO! Bio sam u Londonu, Manchesteru i Liverpulu. MARIJIN DVOR je cistiji i uredniji od centra Londona! Ali bitno je da je MAJMUN sliko prosjakinju. Koliko prosjaka ima London? Mozda kao Kanton Sarajevo stanovnika? Ccc
logicno da ima prosjaka ko kanton sarajevo stanovnika kad ima 10 miliona stanovnika.
therat Nema potrebe da "branis" London, kada znas sta sam htio reci. Cemu slikanje NAJGORIH dijelova Sarajeva? London (gdje radi NOVINAR KOJI JE NAPISAO CLANAK) ima GORE I RUZNIJE dijelove. A sto se tice Pariza: bio sam 3 puta tamo, jer moj bivsi drug sa faksa radi u Lorealu kao inzinjer hemije. PARIZ je daleko PRLJAVIJI I od "prljavog" Sarajeva. Ne zelim ovim da branim Sarajevo, ali me pojede "nasa" MRZNJA PREMA VLASTITOM. Pozdrav iz Kalifornije.
evo čovjek lijepo objasnio u nekoliko rečenica; https://www.youtube.com/watch?v=r9l58ZVSovM
slovenci vs.jugosloveni jugosloveni vs.slovenci crnogorci vs.hrvati hrvati vs.crnogorci srbi vs.hrvati hrvati vs.srbi srbi vs.muslimani muslimani vs.srbi hrvati vs.muslimani muslimani vs.hrvati muslimani vs.muslimani srbi vs.šiptari šiptari vs.srbi srbi vs.NATO NATO vs.srbi šiptari vs.makedonci makedonci vs.šiptari
Pa jesu li mogli šta bolje uslikati, kakvu novu zgradu, a ne ovaj jad i čemer!? Da sam neko ko ovo gleda sa strane, pomislila bih da je ovo izumirujući grad. Bože sačuvaj. Sarajevo je prekrasno, toliko lijepih stvari se moglo uslikati, šteta.
Prica o multietnicnoj BiH bi mogla proci da je struktura stanovnistva kao nekad, da na nivou gradova zive svi izmjesano (nijedan od najvecih gradova prije rata nije imao natpolovicnu vecinu jednog naroda). Medjutim, danas je jaz medju narodima veci nego ikad. Drzava je opstala, ali se narod podijelio i to je ozbiljna posljedica rata. Koliko mladih Srba danas studira u Sa? A koliko Bosnjaka bira BL za posao i studije? Svi se drze svog, i oni koji najvise vjeruju u opstanak i suzivot (Bosnjaci).
Tesko da postoji ta sila koja moze da poveze narode u BiH nakon svega. Podjela po etnickom kljucu i na teritorijalnom i politickom nivou je zapecatila sudbinu drzave. Lakse bi bilo da je kao nekad, a danas su svi jedni drugima stranci van svoje teritorije. Svakom iz RS je Sarajevo u emotivnom smislu inostranstvo. Tesko se tu vise sta moze uraditi. I Bosnjaci ce iz ovih ili onih razloga ostajati u SA, TU, ZE, svakom svoje najsigurnije. A suzivot samo na papiru i u komentarima. Koji crni suzivot.
dlkfldkdlfl
vala ovo je ciljano bilo da se prikaze ono najjadnije... eto ko da nigdje u svijetu nema ovoga... jos u ovom zimskom tmurnom peridou... sto nije Leslie dosao u avgustu, pa da ga ja odvedem na odredjene lokacije da napravi fotke...
tuga, jad i sivilo. Al neka neka, sami pali, sami se ubili... i ubijamo se jos, koga pustamo da nam vlada.
dayton je u ono vrijeme poslužio samo za zaustavljanje rata, dok danas više nićenu ne vrijedi. sad imamo tr naroda, tri entiteta i tri države, bez obzira šta je na papiru.
Extra grad
po čemu ili je to vic?