BiH
0

Grujičić: Na prebrojavanje u Sarajevu šaljemo naše posmatrače

SRNA
Mladen Grujičić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Mladen Grujičić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Zajednički kandidat srpskih stranaka za načelnika Srebrenice Mladen Grujičić očekuje da će prebrojavanju listića sa pet spornih biračkih mjesta u Srebrenici, koje će biti obavljeno u Sarajevu, osim članova tih biračkih odbora, prisustvovati i posmatrači koji su bili na tim biračkim mjestima.

Grujičić je rekao da je obaviješten da će prebrojavanje listića sa pet spornihbiračkih mjesta u ovoj općini, biti obavljeno u subotu, 8. oktobra, u CIK-u u Sarajevu.

"Tražimo da naši posmatrači prate proces prebrojavanja i vjerujem da će CIK profesionalno i regularno obaviti taj posao i omogućiti javnost praćenja prebrojavanja predstavnicima političkih stranaka", rekao je Grujičić Srni.

On se ne protivi prebrojavanju listića i smatra da to neće predstavljati problem i da ne očekuje nikakve promjene u odnosu na rezultate sa tih birališta koje su birački odbori saopštili na dan izbora nakon prebrojavanja glasova.

Prema njegovim riječima, prebrojavanje će samo potvrditi te rezultate i uvećati njegovo vodstvo u odnosu na Ćamila Durakovića za još 130 glasova.