BiH
124

Grujičić: Ja sam novi načelnik Srebrenice, Potočare ću posjetiti i odati počast žrtvama

Piše: S. H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Centralna izborna komisija danas je završila ponovljeno brojanje glasova sa pet spornih biračkih mjesta u Srebrenici, nakon čega je gotovo izvjesno da će novi načelnik Srebrenice biti nezavisni kandidat, kojeg su podržale sve srpske stranke Mladen Grujičić.

Nakon što su obrađena sva redovna biračka mjesta i određeni dio glasova koji su stigli poštom, Grujičić ima 4.553 glasa, a Ćamil Duraković 2.567 glasova.

Ostalo je još prebrojavanje određenog broja glasova koji su stigli poštom i glasova u odsustvu.

"Matematika je pokazala da sam ja u prednosti koja se ne može stići. Očekujem još određeni broj glasova poštom, otprilike 200, a kada su u pitanju glasovi u odsustvu mislim da tu neću imati nijedan glas", kazao je Grujičić za Klix.ba.

Dodao je i kako je kao novi načelnik Srebrenice spreman posjetiti i Potočare, naglašavajući da u obilježavanju godišnjice 11. jula neće biti nikakvih promjena.

"Aposlutno sam spreman otići i odati počast u Potočare. Ovu kandidaturu sam i prihvatio jer želim da Srebrenica krene naprijed. Sve žrtve poštujem i suosjećam s njima. U Srebrenici je gotovo svaka porodica izgubila nekoga, pa tako i ja. Znam šta su porodice proživljavale u ratu i poslije rata. U obilježavanju 11. jula neće biti nikakvih promjena, a Općina će pomagati koliko bude u mogućnosti", zaključio je Grujičić.