Ogradio se od izbora
86

Grujičić: Izbor Durakovića na čelo Skupštine u Srebrenici neće donijeti ništa dobro

V. K.
Grujičić: Duraković ne smije nositi ovu odgovornu funkciju (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Grujičić: Duraković ne smije nositi ovu odgovornu funkciju (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon što je Ćamil Duraković u srijedu izabran za predsjednika Skupštine u Srebrenici, tenzije oko njegovog izbora i dalje se ne smiruju, a načelnik ove općine Mladen Grujičić ogradio se od njegovog izbora te je istakao kako je to loš prijedlog.
Načelnik Srebrenice u saopćenju upućenom javnosti naglasio je kako je izbor Durakovića loš za političku klimu o ovoj općini.

"Kao odgovoran političar želim da se javno ogradim od jučerašnjih dešavanja na sjednici Skupštine Općine Srebrenica i izbora Ćamila Durakovića za predsjednika Skupštine. Smatram da je ovaj prijedlog loš za sveukupnu političku klimu u Srebrenici i da neće ništa dobro donijeti", rekao je Grujičić.

Grujičić je naglasio kako je Duraković odgovora za destabilizaciju Srebrenice.

"Čovjek koji je odgovoran za destabilizaciju naše općine i stvaranje jaza između građana iz oba naroda, manipulator koji je svojim zalaganjem doprinio da iz reda njegovog naroda izgube najmanje tri odbornika, ne smije nositi ovu odgovornu funkciju i voditi lokalni parlament. Želim naglasiti da odgovornost moraju preuzeti oni koji su dali glas za ovaj prijedlog, a prije svega Srbi", navodi načelnik Srebrenice.

Na kraju, Grujičić je rekao kako poziva članove Skupštine da preispitaju ovu odluku te da na ovo mjesto postave osobu koja će raditi u interesu svih građana.

"Ovo je šamar meni kao načelniku, svim građanima Srebrenice, odbornicima koji nisu podlegli pritiscima i ucjenama, a posebno srpskom narodu. Pozivam one koji odlučuju u našoj Skupštini da preispitaju ovaj prijedlog i da na čelo Skupštine postave osobu koja će raditi u interesu svih građana i na ekonomskom prosperitetu naše općine. Ćamil Duraković nije ta osoba i pokazao je to više puta u svojim istupima", navodi se u saopćenju načelnika Srebrenice Mladena Grujičića.