BiH
35

Grbić o Špiriću i turskim studentima: Njegove izjave su potez očajnika

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjednica Gradskog odbora Naše stranke u Banjoj Luci Snježana Grbić komentirajući izjavu potpredsjednika SNSD-a Nikole Špirića na javnoj tribini u prijedorskoj Mjesnoj zajednici Čirkin Polje da Republici Srpskoj prijeti doseljavanje turskih studenata u Travnik kazala je da je stavljena u kontekst političke polarizacije između vlasti i opozicije u RS-u.

"Po oprobanom receptu, SNSD pokušava neutralisati sve svoje kritičare tako što će ih zagrliti, a sve u svrhu borbe protiv vanjskog neprijatelja", istakla je Grbić.

Teško je, dodaje, očekivati da će im to uspjeti, jer sve više ljudi u RS-u shvata da je, kako je navela, SNSD-e doveo RS na rub ekonomskog sloma, sve skrećući pažnju sa stvarnosti.

"Ove Špirićeve izjave predstavljaju potez očajnika koji se plaši da će uskoro ostati bez vlasti", dodala je.

Špirić se, kazala je Grbić, u Čirkin Polju bavio i teškom ekonomskom situacijom u svijetu, govoreći da se jedva nazire oporavak japanske, američke i evropske ekonomije, pokušavajući i tu manipulisati vanjskim faktorom, odnosno skinuti odgovornost sa SNSD-a za užasnu ekonomsku situaciju u RS-u, svodeći je na status refleksa jedne šire, globalne krize.

"Ako je tako teška ekonomska situacija, ne samo u RS-u, već i u svijetu, kako to da Špiriću cvjetaju finansijske ruže, pa je, kako smo mogli vidjeti u medijima proteklih dana, kupio stan u Beču, plativši ga 400.000 eura. Umjesto da objašnjava građanima RS-a, koji jedva sastavljaju kraj s krajem, demografsku situaciju, bolje bi bilo da im Špirić, kao neko ko je izrabran da štiti njihove interese, objasni porijeklo tih 400.000 eura", naglasila je Grbić, saopćeno je iz GO Naše stranke iz Banja Luke.