|

Gratz o izboru gradonačelnika Sarajeva: Pobijedila je kupovina i izdaja

Gratz o izboru gradonačelnika Sarajeva: Pobijedila je kupovina i izdaja
187
Klix.ba
6.2.2017. u 18:03
68
komentara
187

dijeljenja
Gratz o izboru gradonačelnika Sarajeva: Pobijedila je kupovina i izdaja Foto: Arhiv/Klix.ba
Zastupnik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Denis Gratz oglasio se povodom dešavanja u vezi izbora gradonačelnika i rukovodstva Grada Sarajeva kazavši kako je "pobijedila kupovina i izdaja".
"Izgubili su građanke i građani koji su na proteklim lokalnim izborima podržali opciju modernog i progresivnog Sarajeva, alternative ovome što imamo sada, a što se svodi na nestašicu vode, bezakonje na ulicama, urušavanje zdravstvenog i socijalnog sistema, masovni bijeg u inozemstvo, prljavštinu, rupe i škart. Svejedno sam duboko uvjeren da 2018. možemo napraviti iskorak i uspostaviti sistem vrijednosti prvo, a onda i politički sistem djelovanja onakav kakvog naši ljudi u BiH zaslužuju. Zapravo, siguran sam u to. Do tada, treba raditi. Nema predaje, nema odustajanja", rekao je Gratz.

Osvrnuo se i na kolege iz stranaka "građanskog bloka" s kojim su, kako kaže, imali dogovor u vezi Grada Sarajeva, ali da su neki vijećnici taj dogovor iznevjerili prebjegom.

"Moguće je sarađivati. Osnove su zdrave. Neophodno je, međutim, da nanovo uspostavimo povjerenje i komunikaciju, ali i kontrolu nad svojim političkim predstavnicima prije nego što budu izabrani u vijeća, skupštine i parlamente. Moramo znati koga stavljamo na liste. Moramo biti svjesni da je svaka politička inicijativa jaka onoliko koliko je jaka njena najslabija karika", poručio je Gratz.
Prijavi grešku


Komentari (68)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...