BiH
187

Gratz o izboru gradonačelnika Sarajeva: Pobijedila je kupovina i izdaja

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zastupnik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Denis Gratz oglasio se povodom dešavanja u vezi izbora gradonačelnika i rukovodstva Grada Sarajeva kazavši kako je "pobijedila kupovina i izdaja".

"Izgubili su građanke i građani koji su na proteklim lokalnim izborima podržali opciju modernog i progresivnog Sarajeva, alternative ovome što imamo sada, a što se svodi na nestašicu vode, bezakonje na ulicama, urušavanje zdravstvenog i socijalnog sistema, masovni bijeg u inozemstvo, prljavštinu, rupe i škart. Svejedno sam duboko uvjeren da 2018. možemo napraviti iskorak i uspostaviti sistem vrijednosti prvo, a onda i politički sistem djelovanja onakav kakvog naši ljudi u BiH zaslužuju. Zapravo, siguran sam u to. Do tada, treba raditi. Nema predaje, nema odustajanja", rekao je Gratz.

Osvrnuo se i na kolege iz stranaka "građanskog bloka" s kojim su, kako kaže, imali dogovor u vezi Grada Sarajeva, ali da su neki vijećnici taj dogovor iznevjerili prebjegom.

"Moguće je sarađivati. Osnove su zdrave. Neophodno je, međutim, da nanovo uspostavimo povjerenje i komunikaciju, ali i kontrolu nad svojim političkim predstavnicima prije nego što budu izabrani u vijeća, skupštine i parlamente. Moramo znati koga stavljamo na liste. Moramo biti svjesni da je svaka politička inicijativa jaka onoliko koliko je jaka njena najslabija karika", poručio je Gratz.