Bivši predsjednik NS
38

Gratz: Ne prelazim u DF, žao mi je što je Naša stranka zavela policijski sistem

Piše: Er. M.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Dennis Gratz rekao je u razgovoru za Klix.ba kako nije "prešao" u Demokratsku frontu i kako neće biti kandidat na Općim izborima 2018. godine, odnosno da neće mijenjati "stranačke dresove".

Na pitanje o trenutnoj saradnji s Našom strankom poručuje da žali što se članstvo uvjerava da on kalkuliše svojom pozicijom.

"Naša stranka prima redovno sredstva na ime mandata koji obnašam u Parlamentu Federacije. Pri tome, Sekretarijat mi ne pruža nikakvu podršku pri radu na zakonskim inicijativama na kojima radim u posljednje vrijeme - mobilnost mladih, zakonsko rješenje o iseljeništvu i novi okvir za politiku zapošljavanja. Ja nemam problem s tim, Naša stranka i ja zajedno smo ostvarili taj mandat, kao i ljudi koji su sa mnom bili na listi. Samo je šteta što nema podrške, prvenstveno zbog građana i kapaciteta koji imam kao zastupnik", kazao je Gratz.

On ističe da to što je u razgovoru za jedan portal kazao da je Željko Komšić patriota ne znači da je prešao u DF.

"U ovoj zemlji se iz izražavanja mišljenja uvijek čita neki interes i 'zli plan'. U Našoj stranci imaju pristup mojim e-mailovima i komunikaciji pa ako žele pratiti s kim komuniciram, to mogu slobodno tako uraditi i provjeriti. Žao mi je što je organizacija koju sam osnovao zavela policijski sistem u kojem se iz slobodnog stava uvijek čita neko neprijateljstvo", dodaje Gratz.

Kako kaže, sjeća se razgovora s njihovim vijećnikom Elvirom Rožajcem u Varešu, kada je pokušavao da sakrije sve svoje lične probleme, kao i organizacijske izazove koje ima, samo da pokrenu neke inicijative i da pričaju o Varešu.

"On se nije žalio, nije tražio neprijatelja tamo gdje ga nema, nego mu je prvi bio grad i građani za koje radi. Tako želim i ja da završim svoj mandat", zaključio je Gratz.