Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kasne TRUTOVI na svim linijama i ako su mnoge ukinili ili prepolovili,Trutove jednom za vazda treba rastjerati do duse oni su ogledalo vlade kantona i gradonacelnika,kako bi se oni drugacije mogli ogledati to je u istinu njihova slika....
logika putnika, autobusi kasne, idemo ih blokirati pa da oni koji jos cekaju na stanicama cekaju i dalje :D
ispravno ako vec prodaju mjesecne karte moraju bit disciplinovani,moze se zakasnit par minuta akoj neki kolaps a pola sata toj vec previse.
Vjerovatno voze po rasporedu vožnje kakav je u Turskoj? Jer kasni 1h Tursko vrijeme za Bejha.
Nisi ti mene skonto dobili par Buseva iz Turske pa na to mislim.... E moj Bošnjo.
Poklonili su im autobuse iz turske, sad čekaju da im neko pokloni i gorivo...
Šaćir Baškailo , po zanimanju hercegovac, bivši direktor, se hvali po kafanama da je kupio stan na Breci, kucu na Nahorevu, da je kcerki kupio stan u Becu, da nemora vise raditi nikada, te da ce sporazumno priznati krivicu na kantonalnom sudu ( uvijetna osuda)
Potvrđena optužnica za krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlasti iz člana 383. stav 1. u vezi sa članom 55. Krivičnog zakona Federacije BiH i članom 31. istog Zakona. mailprint fav manja slovaveća slova Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je dana 22.01.2013. godine optužnicu protiv Š.B. i F.V., zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlasti iz člana 383. stav 1. u vezi sa članom 55. Krivičnog zakona Federacije BiH i članom 31. istog Zakona. Š.B i F.V. se terete da su u vremenskom periodu od 09.05.2006.godine do 19.05.2009.godine, u Sarajevu i to Š.B. u svojstvu generalnog direktora KJKP „Gradski saobraćaj“ d.o.o. Sarajevo, kao osoba koja, na osnovu člana 38. i člana 35. Statuta KJKP „Gradski saobraćaj“ d.o.o. Sarajevo, predsjedava Upravom preduzeća, rukovodi poslovanjem, zastupa i predstavlja preduzeće i odgovara za zakonitost poslovanja preduzeća i kao osoba zadužena da izradi provedbene propise za postupak nabavki i prati provedbu važećih zakona i propisa o postupku nabavki, donosi odluke o nabavkama u vrijednosti do 15% kapitala, zaključuje ugovore u ime preduzeća, podnosi izvještaje o nabavci Odboru za reviziju i Nadzornom odboru, nadzire zaposlenike preduzeća u implementaciji važećih propisa o nabavci i provedbenih propisa o nabavci, te izvršava preporuke Odbora za reviziju, a F.V. u svojstvu rukovodioca Službe za komercijalne poslove KJKP „Gradski saobraćaj“ d.o.o. Sarajevo, kao osoba, koja je na osnovu Pravilnika o radu KJKP „Gradski saobraća“ d.o.o. Sarajevo, zadužena za obavljanje svih poslova vezanih za javne nabavke, iskorištavajući svoj službeni položaj i ovlasti i ne obavljajući svoje dužnosti, pribavili sebi i drugim korist, te KJKP „Gradski saobraćaj“ d.o.o. Sarajevo nanijeli štetu, na način da su, postupajući suprotno članu 6. stav 8. Zakona o javnim nabavkama BiH („Sl. Glasnik BiH“, broj 49/04, 19/05, 52/05, 92/05, 8/06, 24/06, 70/06, 12/09, 60/10 ) i odredbama člana 35. i člana 38. Statuta KJKP „Gradski saobraćaj„ d.o.o Sarajevo od 06.02.2006.godine, te u suprotnosti sa Pravilnikom o radu KJKP „Gradski saobraćaj“ d.o.o. Sarajevo
Zasto ne protesujete ispred kuce direktora GRASA: i bivseg i sadasnjeg? Ne zaboravite: bivsi direktor je kupovao mjenjace za tramvaje.