Nesreća u Sarajevu
0

GRAS izrazio žaljenje zbog pogibije Rize Sadikovića

FENA
Uprava i uposlenici KJKP GRAS Sarajevo izražavaju duboko žaljenje u povodu nesretnog slučaja u kojem je u nedjelju stradao Rizo Sadiković koristeći protupožarni aparat vlasništvo tog preduzeća.

Iz preduzeća GRAS naglašavaju da su posebno pogođeni činjenicom da se jedan čisto ljudski i dobronamjeran gest njihovog vozača "koji je samo želio pomoći nastradalom" završio tragično.

Uprava ističe da u GRAS-u, u skladu sa zakonom, svakih šest mjeseci servisiranje protupožarnih aparata vrše ovlaštene kuće, što je slučaj i s aparatom koji je koristio nastradali Rizo Sadiković.

Dodaju i to da posjeduju dokumentaciju ovlaštene kuće koja je izvršila servisiranje protupožarnog aparata kojom se potvrđuje da je aparat ispravan i funkcionalan.

Ali svakako treba sačekati nalaz istražnih organa koji će pokazati tačan uzrok ove nesreće, saopćeno je iz Služba za odnose s javnošću KJKP GRAS Sarajevo.

Rizo Sadiković (49) iz Sarajeva poginuo je u naselju Ali-pašino Polje kada mu je, u pokušaju da ugasi požar na svom vozilu, vozač autobusa GRAS-a koji se na ulici zaustavio iza njega dao protupožarni aparat, koji je Sadikoviću eksplodirao u rukama odmah po aktiviranju.