{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


GRAS izrazio žaljenje zbog pogibije Rize Sadikovića

F
24.5.2010. u 12:55
0
37
GRAS izrazio žaljenje zbog pogibije Rize Sadikovića
0
GRAS izrazio žaljenje zbog pogibije Rize Sadikovića
Uprava i uposlenici KJKP GRAS Sarajevo izražavaju duboko žaljenje u povodu nesretnog slučaja u kojem je u nedjelju stradao Rizo Sadiković koristeći protupožarni aparat vlasništvo tog preduzeća.
Iz preduzeća GRAS naglašavaju da su posebno pogođeni činjenicom da se jedan čisto ljudski i dobronamjeran gest njihovog vozača "koji je samo želio pomoći nastradalom" završio tragično.

Uprava ističe da u GRAS-u, u skladu sa zakonom, svakih šest mjeseci servisiranje protupožarnih aparata vrše ovlaštene kuće, što je slučaj i s aparatom koji je koristio nastradali Rizo Sadiković.

Dodaju i to da posjeduju dokumentaciju ovlaštene kuće koja je izvršila servisiranje protupožarnog aparata kojom se potvrđuje da je aparat ispravan i funkcionalan.

Ali svakako treba sačekati nalaz istražnih organa koji će pokazati tačan uzrok ove nesreće, saopćeno je iz Služba za odnose s javnošću KJKP GRAS Sarajevo.

Rizo Sadiković (49) iz Sarajeva poginuo je u naselju Ali-pašino Polje kada mu je, u pokušaju da ugasi požar na svom vozilu, vozač autobusa GRAS-a koji se na ulici zaustavio iza njega dao protupožarni aparat, koji je Sadikoviću eksplodirao u rukama odmah po aktiviranju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: