Crna hronika
0

Još jedan verbalni i fizički napad na vozača GRAS-a

FENA
Sinoć u 21.55 sati fizički je napadnut vozač autobusa F. Š. na liniji Dom Armije - Breka, što je još jedan u nizu napada na vozače GRAS-a.

Prema izjavi F.Š., sinoć se prilikom skretanja pored "Estrade" prema Domu OSBiH N.N. osoba, vozač putničkog automobila koji se kretao iz pravca od hotela "Evropa", pobunio zbog navodnog oduzimanja prvenstva prolaza u ulici u kojoj vozila ovog preduzeća imaju pravo prvenstva u saobraćaju.

Nakon zaustavljanja autobusa na stajalištu Dom Armije, spomenuti N.N. zaustavio je vozilo uz autobus i prišao vozaču GRAS-a, te uz psovke i verbalne uvrede udario ga i pesnicom u glavu.

U međuvremenu je krenuo prema svom vozilu u namjeri da bježi, ali kada je prišao automobilu jedan od izrevoltiranih građana koji je sve to posmatrao razbio mu je staklo na automobilu i pobjegao.

N.N., vidjevši da mu je automobil oštećen ponovo se vratio autobusu GRAS-a, te nogama razvalio vrata i ušao sa šarafcigerom i ključem u rukama i nasrnuo na vozača F.Š. udarajući ga po cjelom tjelu pri čemu mu je nanio posjekotinu u predjelu lijevog oka i povrede obje potkoljenice.

Dolaskom policije PU Centar na mjesto događaja izvršen je uviđaj, a N.N. je uhapšen.

Vozač F.Š. je odvezen u CUM gdje mu je ukazana neophodna ljekarska pomoć.

U ovakvim situacijama ne samo da su ugroženi životi vozača nego i svih putnika u vozilu, saopćeno je iz GRAS-a, uz apel građanima da se korektno odnose prema službenim osobama i vozilima ovog preduzeća.