Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
BiH je po Konvenciji UN-a o pravu mora pomorska zemlja, ima pravo na neškodljivi prolaz širine jedne milje do međunarodnih voda i sa RH treba da izvrši razgraničenje na moru, ucrtavajući rutu koridora. Sve pomorske zemlje, pa i BiH, morsju uspostaviti državnu kontrolu prelaska granica što je posao Granične policije. Pored kontrole, moraju uspostaviti ratnu mornaricu u sastavu OS BiH za zaštitu na moru i odbranu vodene akvatorije i zaštitu kopna od dejstva sa mora. To je zadatak oružanih snaga, Zaštita teritorijalnog suvereniteta i integriteta zemlje, odbrana državne teritorije i stanovništva\"!!! Toliko za neupućene u Ustav i zakone ove zemlje, za nastavak diskusije.
HAJMO NAPAST MONTE NEGRO
Pa dobro kazem fiktivna moraju ko fol to je granicni prelaz nego jesi pito za imena granicara ... a ono pa vidli ljudi bali.jander pa pogledali unutra da nemas koje islamske namjere ...znas ;) Pa prelazno ili ne to nije bosanska zastava kao sto bi vi zeleli vec zastava protektora.ta i da to je prelazno resenje za raspalu drzavu dok amerika bude imala interes a onda resenje a svi znamo da narodi u beha ne mogu i ne zele da zive skupa osim muslimana nekakvih bosnjaka koji hoce sebi da prisvoje celu beha i ako su zadnji tu, a narodi koji su tu oduvek znaci Srbi i hrvati po vasem nemaju prava na zemlju koja je oduvek njihova. Vi poturice bi sebi da prisvajate Srpsku zemlju i nazivate Srbe agresorima dok ste ustvari vi poturice ostatak agresora na ovim prostorima A iphone cu ti prodam tebi licno samo da izađe 5 eto tebi cu licno donjeti 4.
Državna granična služba u Neumu je imala brzi brod na kojem je cijelom njegovom dužinom pisalo BORDER GUARD. Brod je stajao vezan ispred virtualnog ureda ove službe koju predstavlja jedan kombi sa malim televizorom na mjestu suvozača, kako budnom čuvaru našeg mora ne bi bilo dosadno. Brod je izvanredno održavan i usprkos veoma maloj kilometraži (miljama), revnosni graničari su ga uspjeli pokvariti tako da se nije pomakao sa veza već dvije godine. nedavni je izvučen na obalu i nepoznato je šta će biti sa njim. Na redu je novo plovilo, a isti, iskusni graničari. Ljudi, mirno spavajte, opasnost ne vreba sa mora...
Isprika,umalo zaboravih tražim kakvog dooobrog obrezanog Bosanca,žurno je je.bes more
A gdje je more ? Presmijesno zaista !
Sentimentalni cokati čoveče \"Nema granice na Drini\" ja neki dan prešao i bio zaustavljen i pregledana dokumenta,čak su mi i u auto pogledali,ja dao BH biometrijski pasoš,doviđenja prijatno,a na granici radi granična policija Bosne i Hercegovine,koliko je to sad fiktivno ne zanima me. što se tiče zastave, \"zastava protektorata\" pa to je prelazno rješenje,upravo takvi kao ti to i žele da ova država ima što manje atributa državnosti,misliš da bi Amerika spriječila parlament u donošenju novog zakona o zastavi,ne bi sigurno. I na kraju \'ajd prodaj ifhone
Prvo ko prvo glu.pane nikakve granice nema na drini to je mitska reka a sa jedne i druge strane SRPSKI narod i nikakvih granica nema samo one fiktivne. Dru.go @2012 Na tom camcu se ne vijori nikakva bosanska zastava niti ce se vijoriti znaci ona belo-plava sa ljiljanima vec se samo vijori zastava americkog protektorata kolonije ista ili veoma slicna onoj u dru.gom protektoratu ili koloniji kosovu!Nikakva bosanska, sanjaj dalje! Bosanac mislio si :daj sadake daaaaaj jos heeeeeljp baaaaaznijaaa
Hvala Americi za donaciju,nezahvalnici i provokatori neka puse k****,svaka donacija je dobro dosla i poklonu se ne gleda u oci,imali su oni i precis saveznika da im to daju,a dali su nama,kada su srbi sta od rusije dobili,nikad nista,misle da su im saveznici,e pa da su bili uz njih nebi izgubili sve balkanske ratove niti bi pretrpili nato bombardovanje i stetu od 30 milijard dolara!
I u mojoj firmi je bila donacija jedne veoma poznate Evropske humanitarne organizacije u vrijednosti od 2 (dva) miliona maraka u nekakvim zastarjelim softverima i kompjuterima tipa pentium dvojke.Sada smo morali platiti za reciklažu tih dva miliona maraka.
200.000$ je velik novac, sasvim dobar za svrhe granicne policije. U SAD-u su cijene sljedece: Kia Sportage, full oprema 14.000$. Dalje, Hyundai Sonata, full oprema 16.000$. Dalje, Mercedes Benz C-300 sa kozom i full opremom 32.000$. Onda, ako brod vrijedi 200.000$ u SAD-u, to neznaci da je to camac koji kosta tamo 200.000$..... Umjesto da cijenite pomoc, pa kakva god bila, vi omalovazavate sve dobre geste.
moramo se boriti za bok.okotarski zaljev, to je nase,,,,tudje necemo , svoje nedamo.... to je nase......uozbiljite se ljudi!!!!!!!! A ZA OVAJ BROD,,AMERI ZNAJU STA RADE, BAZA JE TU.
Pa neće valjda Bošnje, da se potuše i oni i čamac?!
ne nego bosanskohercegovacki katolici, i na camcu se vijori zastava BiH
Samo vi brišite mišljenja i stavove koja ne odgovaraju Bošnjama, to je vaše gledanje na demokraciju u izražavanju, daleko ćete s tim dogurati! Možda jednog dana počnete raditi i za \"60 minuta\", samo naprijed!
Naravno, posadu tog čamca čine hrvati :)
@HEHEHE Valjda Al Capone a ne Al pacino, jer je ovaj glumac! ;-)