{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Granična policija u službi građana i u slučaju štrajka 30. aprila

27.4.2012. u 11:41
55
9
Granična policija u službi građana i u slučaju štrajka 30. aprila
55
Granična policija u službi građana i u slučaju štrajka 30. aprila
Direktor Granične policije BiH, Vinko Dumančić je svim organizacijskim postrojbama GP BiH uputio akt povodom najave štrajka Štrajkačkog odbora Sindikata Granične policije BiH za 30. april.
U aktu je istaknuta obveza svih pripadnika Granične policije BiH, koja podrazumijeva kako se tokom eventualnog održavanja štrajka ni na koji način ne smije ugroziti nivo granične sigurnosti, niti ometati protok roba i putnika preko državne granice, te kako se moraju poduzeti sve mjere na izvršavanju poslova i zadaća koje su zakonske obveze Granične policije BiH sadržane u Zakonu o graničnoj kontroli, Zakonu o graničnoj policiji i Zakonu o policijskim službenicima BiH.

Imajuću u vidu termin planiranog štrajka, te činjenicu kako štrajk ne podrazumijeva prekid rada, direktor Dumančić istaknuo je kako je neophodno pokazati razumijevanje prema osobama koje namjeravaju prijeći državnu granicu, osobito zbog očekivane povećane frekvencije prometa preko graničnih prijelaza tokom Prvomajskih praznika.

"Granična policija BiH je u dosadašnjem razdoblju nedvojbeno pokazala sposobnost održati sigurnost bh. granice i svih njenih građana. Budući da su za tu činjenicu zaslužni pripadnici Granične policije BiH koji u svakodnevnom radu pokazuju profesionalan, korektan i partnerski odnos sa građanima u čijoj su službi, takav odnos želimo zadržati i za vrijeme eventualnog sprovođenja štrajka", saopćeno je iz GP-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: