{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Granična policija i UIO dobili opremu, vozila i kompjutere

8.11.2013. u 16:15
0
8
Granična policija i UIO dobili opremu, vozila i kompjutere
0
Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo danas je upriličena Ceremonija uručenja donacija Graničnoj policiji i Upravi za indirektno oporezivanje BiH od XBS Programa za kontrolu izvoza i sigurnost granica Biroa za međunarodnu sigurnost i sprečavanje širenja naoružanja Vlade SAD-a ukupne vrijednosti 553.510 američkih dolara.


EXBS Program je ovim agencijama na državnom nivou u prethodnom periodu donirao specijalističku opremu, vozila i kompjutere ukupne vrijednosti od 553.510 američkih dolara.

Donaciju je uručio vršilac dužnosti zamjenika šefa misije Ambasade SAD-a u BiH, Thomas Mesa, a ceremoniji su prisustvovali: regionalni EXBS savjetnik za Bosnu i Hercegovinu Christopher Milam, kao i direktori Granične policije BiH, Vinko Dumančić, Uprave za indirektno oporezivanje, Miro Džakula i Međunarodnog aerodroma Sarajevo, Ivan Veličan.Donacija vrijedna 553.510 dolara sadrži, između ostalog, pet vozila koja će koristiti mobilni timovi UIO-e za spriječavanje krijumčarenja, najnoviji rentgen aparat koji će biti korišten na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, sisteme za pretraživanje vozila i ostalu vrijednu opremu koja će omogućiti otkrivanje, presretanje i zapljenu OMU-a (oružja za masovno uništenje) te time poboljšati sigurnost granica u Bosni i Hercegovini.Graničnoj policiji BiH je donirana sofisticirana oprema najnovije generacije za detekciju krijumčarene robe i specijalistička oprema za nadzor graničnog pojasa u vrijednosti blizu 81.000 američkih dolara.

Među doniranom opremom nalaze se: dvogledi za noćno osmatranje, dalekometni dvogledi, termalne i bežične kamere, pejdžeri i dr. Graničnoj policiji BiH je pored specijalističke opreme donirano i 55 kompjutera u vrijednosti od oko 57. 000 američkih dolara.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: