{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Oprema za forenzička ispitivanja za policijske službenike u KS

F
15.1.2014. u 16:33
0
17
Oprema za forenzička ispitivanja za policijske službenike u KS
0
Ministarstvo vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država doniralo je vrijednu opremu za forenzička ispitivanja, vještačenja i kontradiverzionu zaštitu za potrebe policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.
Na ceremoniji upriličenoj tim povodom u Jedinici za specijalističku podršku u Sarajevu primopredaju donacije ozvaničili su ataše za sigurnost Ambasade SAD Kevin Murphy, policijski komesar Vahid Ćosić i resorni kantonalni ministar Nermin Pećanac.

Murphy je istaknuo da se radi o donaciji koja je realizirana u okviru "Programa pomoći u borbi protiv terorizma". Precizirao je da se taj program implementira u BiH od 1997., a u okviru njega organiziraju se i raznovrsne obuke u skladu s potrebama osoblja.

Policijski komesar Vahid Ćosić kaže da je novčana vrijednost te donacije oko 100.000 američkih dolara, te naglašava da se radi o visoko sofisticiranoj opremi.

Resorni kantonalni ministar Nermin Pećanac istaknuo je da je ovdašnji kadar educiran u SAD-u i širom Evrope, a ovom donacijom stvoreni su svi uvjeti za efikasan rad u oblasti borbe protiv terorizma.

"Ovo nije samo donacija Ministarstvu unutrašnjih poslova KS odnosno Upravi policije. Donacije je ovo i građanima Sarajeva i F BiH. Mislim da će sad i stepen bezbjednosti, barem po pitanju borbe protiv terorizma, biti mnogo viši nego dosad. Imamo educirane i stručne ljude, sad smo dobili i opremu", kazao je Pećanac i izrazio nadu da ova oprema nikad neće biti upotrijebljena i da neće biti potrebe za tim.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: