Potvrđeno
0

Grahovac podnio ostavku zbog plata poslanika

Sarajevo-x.com
Gavrilo Grahovac
Gavrilo Grahovac
Iz Stranke za BiH potvrđeno je da je Gavrilo Grahovac, dopremijer Federacije BiH, ministar kulture i sporta i potpredsjednik ove stranke podnio ostavku na obje funkcije. Grahovac je u pismu naveo kako se ne slaže sa trenutnim sistemom po kojem poslanici imaju veća primanja od ministara.

Predsjedništvo Stranke za BiH u narednim danima će razmatrati pismo koje im je Grahovac uputio obrazlažući svoje odluke.

Premijer FBiH Mustafa Mujezinović tvrdi da ostavkom Grahovca rad Vlade prilikom odlučivanja neće biti narušen, ali da je dodatno narušen nacionalni balans, s obzirom da već nema jednog bošnjačkog ministra na poziciji ministra prostornog uređenja.

Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo najavio je da će institucija predsjednika FBiH razmatrati ostavku Grahovca u utorak, 6. aprila.

"Tražiću da istovremeno bude imenovani novi ministar prostornog uređenja i ministar kulture i sporta. U suprotnom neću dati saglasnost za imenovanje novog ministra kulture", rekao je Kebo za "Nezavisne novine".