{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gradonačelnik Doboja tužio odbornika SNSD-a zbog širenja nacionalne mržnje

F
12.2.2014. u 14:40
44
8
Gradonačelnik Doboja tužio odbornika SNSD-a zbog širenja nacionalne mržnje
44
Gradonačelnik Doboja tužio odbornika SNSD-a zbog širenja nacionalne mržnje
Obren Petrović
Gradonačelnik Doboja Obren Petrović podnio je Okružnom tužilaštvu u tom gradu krivičnu prijavu protiv Danijela Gajića, odbornika SNSD-a u dobojskoj Skupštini, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti.
Danijel Gajić je na konferenciji za štampu održanoj 5. februara 2014. u prostorijama SNSD-a u Doboju pred predstavnicima sredstava javnog informisanja izjavio da je "Na vlasti u Doboju SDS i Islamska vjerska zajednica te da postoji bojazan da će se na poljani kod vatrogasnog doma graditi Islamski kulturni centar".

"Ovakav istup odbornika Danijela Gajića izazvao je uznemirenost kod građana Grada Doboja koja je ustvari raspaljivanje nacionalne i vjerske mržnje prema bošnjačkom narodu i islamskoj vjeri", saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Doboja.

Zbog navedenih riječi "i namjerno izrečenih neistina, gradonačelnik je podnio krivičnu prijavu protiv odbornika Gajića u nadi da će svaki ovakav i sličan pokušaj obmanjivanja i zastrašivanja građana Grada Doboja biti adekvatno kažnjen“, stoji u saopćenju.

"Vlast u Doboju čine SDS i Islamska vjerska zajednica", rekao je na konferenciji za novinare u kancelariji Gradskog odbora SNSD-a Doboj, odbornik SNSD-a u Skupštini grada Doboja Danijel Gajić.

Gajić je istakao da "nema građanina koji se ne boji“ da će na lokaciji kod Vatrogasnog doma biti izgrađen Islamski kulturni centar.

"Klub odbornika SNSD-a poziva gradonačelnika Doboja da se izjasni da li je obećao Islamskoj vjerskoj zajednici izgradnju Islamskog kulturnog centra", rekao je Gajić i pozvao sve odbornike skupštine grada da ovakvu odluke ne podrže.

On je tada rekao da je, u proteklih nekoliko sjednica, skupštinska većina kupila glavnom imamu Bajri Džafiću automobil vrijedan 15 hiljada maraka.

"Odmah nakon toga skupštinska većina je nagradila njegov rad članstvom u upravnom odboru Centra za socijalni rad", naveo je Gajić, koji je i potpredsjednik Mladih socijaldemokrata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: