{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gradonačelnik Behmen primio kuhare

S
12.3.2012. u 15:57
0
4
Gradonačelnik Behmen primio kuhare
0
Gradonačelnik Behmen primio kuhare
Gradonačelnik Behmen s predstavnicima Udruženja kuhara u BiH
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i njegov zamjenik Miroslav Živanović primili su u Gradskoj upravi predsjednika Udruženja kuhara u Bosni i Hercegovini Nermina Hodžića, potpredsjednika Nihada Mameledžiju i sekretara Seada Ćatića, koji su ga izvijestili o radu udruženja te o njegovim daljnjim planovima.
"Udruženje kuhara je vrlo aktivno, svakim danom imamo sve više članova, a osim nastupa na mnogim kuharskim takmičenjima ulažemo sredstva i u edukaciju naših članova. U pet godina rada ovog udruženja stalno prezentiramo tradicionalne proizvode Bosne i Hercegovine, te na taj način promovišemo i turističku ponudu BiH", istakao je Nermin Hodžić.

Također je naglasio da kao krunu dosadašnjeg rada, te priliku za redizajn i novi koncept rada udruženja, predstavlja učlanjenje u Svjetsku kuharsku organizaciju (WACS) u januaru 2010. godine. Ulazak u članstvo predstavlja i zvaničnu legitimaciju i afirmaciju udruženja kao zvaničnog predstavnika Bosne i Hercegovine u ovoj prestižnoj svjetskoj organizaciji.

Ohrabreno entuzijazmom njihovog članstva, kao i podrškom profesionalne i akademske zajednice, ovo udruženje planira podnijeti kandidaturu za organizaciju Kongresa Evropskih kuharskih asocijacija 2013. godine u Sarajevu, te uključiti Grad Sarajevo u proces lobiranja za dobijanje pomenute kandidature.

Gradonačelnik Alija Behmen pohvalio je rad udruženja i izrazio zadovoljstvo što se Sarajevo i Bosna i Hercegovina može pohvaliti vrsnim kulinarskim znalcima i izvornim proizvodima ovog kraja. Također su dogovorene aktivnosti kojima će Grad Sarajevo pružiti podršku kandidaturi ovog udruženja za organizaciju Kongresa Evropskih kuharskih asocijacija 2013. godine u Sarajevu.

"Grad Sarajevo će uz raznoliku ponudu Udruženja kuhara BiH postati još privlačnije za turiste. Nadam se da će naša tradicionalna i druga jela postati pravi brand ovog grada", istakao je Behmen.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: