{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gradonačelnici Sarajeva, Beograda i Zagreba: Uvezat ćemo se u zajedničku turističku rutu

Piše: I. Č./Klix.ba
17.8.2018. u 12:26
489
164
Gradonačelnici Sarajeva, Beograda i Zagreba: Uvezat ćemo se u zajedničku turističku rutu
489
Gradonačelnici Sarajeva, Beograda i Zagreba - Abdulah Skaka, Zoran Radojičić i Milan Bandić sastali su se u Sarajevu, nakon čega su iznijeli impresije sa zajedničkog sastanka napominjući da imaju ambicije da se uvežu u zajedničku turističku rutu.
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka izjavio je kako ga raduje mogućnost da se uvežu u jednu zajedničku rutu kako bi turisti produžili svoj boravak, naročito oni s Istoka.

"Naše turističke zajednice će na tom planu napraviti iskorak već krajem godine na sastanku u Beogradu. Grad Sarajevo je, zajedno sa mnom na čelu, za nepunih osam mjeseci napravio najveću turističku atrakciju, poboljšavamo turističku ponudu, napravili smo žičaru, otvaramo galerije", kazao je Skaka.

Napomenuo je kako su razgovarali o organizaciji Olimpijskih igara za mlade (EYOF) koje će se održati 2019. u Sarajevu i Istočnom Sarajevu te da je pozvao gradonačelnike kako bi bili promotori jedne takve ideje.

"Ja sam pozvao gradonačelnike da budu promotori naše ideje, ukoliko uspijemo", rekao je Skaka.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kazao je da su se na zajedničkom sastanku složili kako je saradnja između Beograda, Sarajeva i Zagreba veoma važna za sve.

"Stabilnost i red su značajni za sve nas, a u skladu s tim ćemo dalje raditi i u skladu s tim ćemo usmjeravati naše napore da se nađu rješenja koja će dugoročno omogućiti svima da žive u blagostanju", kazao je Radojičić.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić izjavio je kako svi očekuju da se širi dobra vibracija i da u toj saradnji ljudi počnu sretnije živjeti.

"To je naš cilj. Svih 19 godina sam se trudio da istrajem na tome", potcrtao je Bandić.

Krajem godine u Beogradu na Samitu "16+1" trebalo bi da bude potpisan sporazum o zajedničkoj turističkoj ruti koja će biti predstavljena turističkim firmama i medijima.

"Vrijeme je da Zagreb i Beograd nešto konkretno potpišu. Mi trebamo to zajedno napraviti. To treba da bude naša misija. Sinoć smo imali jednu dobru večeru na kojoj smo razgovarali, mislim da trebamo to češće napraviti", zaključio je Bandić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: