Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nije se moglo rastaliti među njih troje...pa sad jedni kmeče ko biva žao im šljunka, vode i ribe. Ovdje se šljunak vadi ima 40 godina ali eto dođe grupa zaštitnika "interesa" i ko biva sad odjednom to ništa nije po zakonu. Da se razumijemo i ovi Novalići su lokalni sponzori SDA i razvaljuju općinu Konjic ima 20 godina i to kroz nelegalnu eksploataciju šljunka što vodom, što brdom. Međutim, sad je puklo među njima samima, pa su sad ko biva ribari i osviješteni a ovi drugi ko biva beskrupulozni unistitelji. a i jedni i drugi će u oktobru da požele Bubalu mnogo sreće u novom mandatu u zadnjih 20-tak godina i mnogo sreće i uspijeha u poslovanju Novalica!!!
@lopter Svaka cast, ocito si dobro upucen, pukla im tikva dok Emir ne kaze "e hajd sad dosta".
kako nelegalno pa legalno su dali mito opstinarima po zakonu pa nemere vise posten covjek ni posteno preko korupcije eksploatisat
samo kaznjavat
Ma sto neki kazu, pjesak se tu uvijek vadio i vadit ce se. Ali, ovdje treba eliminisati zakulisne radnje oko dodjele koncesija za eksploataciju. To su resursi konjice opstine i ne bi trebalo da se to daje u bescjenje. Javni konkurs i ko ponudi najvisu cijenu. Sve transparentno. Opstini trebaju sredstva za mnoge projekte od opsteg znacaja: Odlaganje i sortiranje smeca, toplana, odrzavanje parkova i zelenih povrsina. Bilo bi dobro, da se objavi, ko?, kako? i kada? i koliko je platio dozvolu.
ma kakva kazna i istrazne radnje.covjek sjeo sa pravim ljudima na koju kilu i sve dogovorio jos im na rastanku gurnuo u dzep po kovertu (mada su se neckali da uzmu koverte) i sa osmjesima kud koji mili moji.neki na nove kile a neki u rijeku po sljunak.
Od drzave samo nam funkcionise saobracajna policija da pise kazne za izgasena svjetla na automobilima
Lajte kere Jakobsvelda
student je zapalio šljunak......
ja kako vidim ovo moze bit od koristi a ne kakve stete. sjetite se onih poplava i ciscenjem korita spjecava se iste a ovi "ljubitelji" ribe nisu dobili loja da rostilj podmazu pa tuzakaju, a slazem se da trebaju da imaju dozvolu.
Ovo se samo kod nas moze desiti.
To oni čiste korito...aha...
Treba legalizovati mito, 17% drzavi i napunicese budzet samo tako...
Ma koliko su lopovi gladni, oni ni banke ne bi drzavi dali.
Tajkuni vrše nelegalnu eksolataciju ??? Kako smo uznapredovali ka EU i kako to kulturno zvuči. Zamislite da vam neko nelegalno uđe u stan i eksploatira ga ?? Eh to je zato jer vam BiH nije vaš stank nego KUĆA TAJKUNA. Srpska Kuća, hrvatski odgovor i bošnjački narod ZNA !! ZA čovjeka a ne ekspoatacija dobaci SDP !!