{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Građanima je najvažnije šta je Dodik rekao Bakiru, a šta Sulejman Čoviću"

5.10.2012. u 12:16
59
0
"Građanima je najvažnije šta je Dodik rekao Bakiru, a šta Sulejman Čoviću"
59
"Građanima je najvažnije šta je Dodik rekao Bakiru, a šta Sulejman Čoviću"
Aleksandar Trifunović
Kandidati za političke pozicije na ovogodišnjim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini svoje kampanje vode bez skrivanja svojih pravih namjera. Korist koju će imati od uhljebljivanja na budžetu je višestruka, pa tako na listama vidimo i brojne sportiste, glumce, pjevače, voditelje, književnike, hodže...
"Jedino što ovu kampanju razlikuje od svih dosadašnjih je da je borba za vlast i benefite koje donosi dolazak na neku funkciju nakon izbora, kao jedini razlog bavljenja politikom u ovoj zemlji, ogoljen do maksimuma. Više se čak i ne trude da svoj angažman drugačije predstave", kaže u komentaru za Klix.ba Aleksandar Trifunović, glavni i odgovornik urednik portala Buka.ba.

Trifunović smatra da bi takvo ponašanje građanima trebalo otvoriti oči, ali nije siguran da će se to i desiti. Ističe da i ovog puta svjedočimo podjelama u torove.

"Kao po nekom dogovoru aktuelni politički lideri su homogenizovali svoja biračka stada i ljudi će opet većinom glasati po nacionalnom, a ne po ključu logike", uvjeren je naš sagovornik.

Osvrćući se na predizborne programe stranaka i kandidata, koji bi trebali biti u fokusu svih koji se ozbiljno posvećuju odluci o sudbini svoje zemlje, Trifunović kaže: "Nisam primijetio da građani komentarišu programe budućih lokalnih vlastodržaca, ali zato jesam šta je, u okviru kampanje za lokalne izbore, Dodik rekao Bakiru, a šta Sulejman Čoviću".

Dodajući da to ne očekuje od političara koji će ozbiljno voditi ovu zemlju i gradove, za koje predviđa da će u narednim mjesecima i godinama biti pogođeni ekonomskom krizom kao nikada do sada.

"Jedino što nas može spasiti politika je solidarnosti, a ne daljih i dubljih podjela. Nažalost, vrlo je malo takvih politika i političara pred ove izbore, ali to ne znači da ih nema", naglasio je Trifunović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: