{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Građanima je najvažnije šta je Dodik rekao Bakiru, a šta Sulejman Čoviću"

5.10.2012. u 12:16
59
0
"Građanima je najvažnije šta je Dodik rekao Bakiru, a šta Sulejman Čoviću"
59
"Građanima je najvažnije šta je Dodik rekao Bakiru, a šta Sulejman Čoviću"
Aleksandar Trifunović
Kandidati za političke pozicije na ovogodišnjim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini svoje kampanje vode bez skrivanja svojih pravih namjera. Korist koju će imati od uhljebljivanja na budžetu je višestruka, pa tako na listama vidimo i brojne sportiste, glumce, pjevače, voditelje, književnike, hodže...
"Jedino što ovu kampanju razlikuje od svih dosadašnjih je da je borba za vlast i benefite koje donosi dolazak na neku funkciju nakon izbora, kao jedini razlog bavljenja politikom u ovoj zemlji, ogoljen do maksimuma. Više se čak i ne trude da svoj angažman drugačije predstave", kaže u komentaru za Klix.ba Aleksandar Trifunović, glavni i odgovornik urednik portala Buka.ba.

Trifunović smatra da bi takvo ponašanje građanima trebalo otvoriti oči, ali nije siguran da će se to i desiti. Ističe da i ovog puta svjedočimo podjelama u torove.

"Kao po nekom dogovoru aktuelni politički lideri su homogenizovali svoja biračka stada i ljudi će opet većinom glasati po nacionalnom, a ne po ključu logike", uvjeren je naš sagovornik.

Osvrćući se na predizborne programe stranaka i kandidata, koji bi trebali biti u fokusu svih koji se ozbiljno posvećuju odluci o sudbini svoje zemlje, Trifunović kaže: "Nisam primijetio da građani komentarišu programe budućih lokalnih vlastodržaca, ali zato jesam šta je, u okviru kampanje za lokalne izbore, Dodik rekao Bakiru, a šta Sulejman Čoviću".

Dodajući da to ne očekuje od političara koji će ozbiljno voditi ovu zemlju i gradove, za koje predviđa da će u narednim mjesecima i godinama biti pogođeni ekonomskom krizom kao nikada do sada.

"Jedino što nas može spasiti politika je solidarnosti, a ne daljih i dubljih podjela. Nažalost, vrlo je malo takvih politika i političara pred ove izbore, ali to ne znači da ih nema", naglasio je Trifunović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: