Komentari (69)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svratite i do Stojcevca da vidite kako je lijepo zapusteno sve, a znali su naplacivati po 5 maraka za ulaz...
Grad nije cist zbog nekulture pojedinaca,koje treba strogo kazniti.
Centar je svojim polozajem uvijek na meti bio i sve se duplo boduje za njega.Rad i Park za ove stvari treba da debelo snose sankcije.Gradani vas placaju,na budzete ste se nakacili,ali posao se zavrsiti ne moze kada padne 3 kapi kise!
Neka je vama prva slika odmah napad na Opcinu a tekst veze sa Opcinom nema.Sredstva su kao sto pise izdvojena,placa se na komercijalnoj osnovi odrzavanje,uzima se ogromna lova,ali ceka se da padne kisa pa da preduzeca imaju izvlakusu zbog cega nosu mogli uraditi posao!
Ljepsa i cisca zivotna sredina treba da bude briga svih nas,najlakse se zaliti,umjesto da se vise ukljucimo u akcije ciscenja.
Takvo preduzece kojem je isprika padala je kisa.Pa to nema na kugli zemaljskoj.Nije padala kisa kada ste novce trpalo u dzep a?
Dakle ako se procita izjava glasnogovornice Aldijane Hamza jasno cete uvidjeti cija je greska.Ovo je placen posao ali nije uraden!
Ali zaista se ne moze pripisivati jednoj lokalnoj zajednici ovakav nemar javnih preduzeca koji jako velika sredstva povlace kako iz budzeta tako i iz dzepova nas gradana a stanje na terenu je zalosno
Nije opstina kriva sto se smece baca po ulici,zelenim povrsinama,djecijim igralistima,kraj kontejnera... i sto pojedinci ovakvim ponasanjem narusavaju cistocu i izgled grada.
Na akcije ciscenja se rijetko ko odazove ali na akcije besplatnoga i podjele necega imamo hiljade zainteresovanih ljudi.
A sta drugo ocekivati kada slika 6 upravo sve kaze.Primitivizam koji je naselio Sarajevo ne moze da nacilja niti rupu na kanti otpada nego se sve okolo baca.Za ove stvari se prvo od sebe treba poci!
Ne treba to sve pripisivati Opcini kao ustanovi zaista ona i nema te nadleznosti,izdvajaju se ogromna sredstva za Rad,Park,ali jednostavno stanje se ne popravlja.Mozda je doslo vrijeme da se malo ukine pipa sa koji tece
Sto ne pitate vijecnike opcine Centar koji nisu dozvolili da se formira firma pri Opcini koja bi sve ove radove izvrsavala?
Necistocu najvecim dijelom prouzrokuju nesavjesni gradjani praveci divlje deponije,treba prijaviti i kazniti sve one koji nepropisno odlazu otpad i problem rijesen.
Problem su neodgovorni pojedinci koji bacaju smece gdje stignu,a ne trava.A i gradjani bi mogli organizovati neku akciju ciscenja.
Nekima ni opcina ni nacelnik ne mogu pomoci, tako da nekultura ostaje nekultura, i kakve veze ima opcina s ovom nikakve bas.
nisi u pravu pročitaj tekst ALI od naslova do zadnje tačke