{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Građani Sarajeva na protestima poručili: Svi smo mi Naser Orić

12.6.2015. u 14:07
1.020
448
Građani Sarajeva na protestima poručili: Svi smo mi Naser Orić
1.020
Više od 200 demobilisanih boraca, bivših pripadnika Armije RBiH, članova boračkih organizacija i udruženja, okupilo se danas ispred državnog Parlamenta u znak podrške ratnom komandantu Srebrenice Naseru Oriću koji je uhapšen u Švicarskoj u srijedu.
Kako javlja reporter portala Klix.ba građani još uvijek pristižu. Među okupljenima su i pojedinci iz Srebrenice koji su preživjeli genocid 1995. godine, predsjednica Udruženja "Majke enklava Srebrenica i Žepa" Munira Subašić, kao i premijer KS Dino Konaković.

Građani su ispred zgrade Parlamenta BiH istakli zastave s ljiljanima. Pojedini su pokazali i natpise: "Svi smo mi Naser".

"Činom hapšenja se pokušava promijeniti karakter rata u BiH i nastoji se pojedine slučajeve ponovo aktivirati. To nije dobra poruka za nas koji ovdje živimo. Dolazak ovdje je moj lični čin i kao premijer KS učinit ću sve da se postupa kao sa slučajevima Divjak i Ganić, da pružimo punu pravnu i materijalnu pomoć kako bi se zaštitili naši istinski heroji", rekao je premijer KS Dino Konaković.

Organizatori skupa su poručili da se danas protestni skupovi održavaju i u drugim gradovima.

"Želimo iskazati opće razočarenje. Mislimo da se svaki bh. građanin treba osjećati razočarano, pogotovo mi koji smo preživjeli agresiju 92-95. Ovo je gnusan način i smatramo da je Švicarska nanijela veliku nepravdu. Tražimo prekid diplomatskih odnosa sa Srbijom i povlačenje našeg ambasadora", istakli su organizatori skupa.

Građani su zatim krenuli u protestnu šetnju u pravcu Ambasade Švicarske u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: